Verleng je studie met het abonnement en krijg al je ontgrendelde herhaallessen terug

Nog niet klaar met je studie en heb je wat extra tijd nodig? Of wil je jouw herhaallessen nog gebruiken? Geen zorgen! Voor slechts 30 euro per maand, oftewel voor een euro per dag, kan jij met het maandabonnement zo lang als jij zelf wilt jouw toegang tot de studie verlengen. Zo blijf jij een Student van de Koran en kan je verder blijven leren op momenten die jou goed uitkomen en alles uit je studie halen.

Hoe werkt het?

  1. Klik op de knop “Nu de studie verlengen” hieronder om je abonnement te starten.
  2. Vul je accountgegevens in en voltooi de betaling. (Gebruik hiervoor het e-mailadres waarmee je inlogt op je leeromgeving)
  3. Je ontvangt een bevestigingsmail over je verlengde toegang.
  4. Log in op je leeromgeving en ga verder met je studie. (Dit kan ongeveer 1 uur duren tot je weer toegang hebt tot de lessen)

Heb je vragen over het verlengen van je toegang? Lees hierover de meest gestelde vragen. 
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met ons op via info@islamstudies.nl of 06-55298388. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

1. Moet ik direct starten met het abonnement of kan het ook later?

Je hoeft niet gelijk nadat de studie is afgerond te verlengen. Je kunt ook later starten met je abonnement. Let wel dat jouw account en leeromgeving zal worden gedeactiveerd op de officiële einddatum van de studie, volgens jouw jaarplanning. Het wordt weer geactiveerd bij het starten met je abonnement. We houden je account 1 jaar in bewaring. Binnen die tijd zal je een abonnement moeten afsluiten om nog toegang te krijgen tot je leeromgeving. Sluit je geen abonnement af binnen een jaar na de einddatum van de studie, dan zal je account definitief verwijderd worden. 

 

Laat er liever niet te veel tijd overheen gaan voordat je start met het abonnement. Voordat je het weet word je opgeslokt door het dagelijkse leven en ben je afgeleid met andere zaken, waardoor de kans bestaat dat jouw activiteit als Student van de Koran kan verwateren. Door tijdig met jouw abonnement te starten blijf je verbonden met de studie en je zult dan ook zeker gemotiveerd blijven om de studie, met al de uitleggen die je nog moet volgen, af te ronden. Je houdt op deze wijze bovendien jouw band met de Koran in stand.

2. Wat kost het abonnement?

Het abonnement bedraagt 30 euro per maand, oftewel voor een euro per dag blijf jij een Student van de Koran en heb je toegang tot jouw account en leeromgeving.

3. Is het verplicht om een abonnement te nemen als de officiële studieduur is verstreken?

Een abonnement afsluiten is niet verplicht. Het is een kans die geboden wordt om je studie af te ronden als je meer tijd wenst. De keuze is aan jou of jij door wilt blijven gaan met het bestuderen van de Koran of niet. Bij het niet afsluiten van een abonnement zal je account worden stopgezet en heb je geen toegang meer tot de leeromgeving.

4. Waarom moet er betaald worden voor het verlengen van mijn account?

Het oorspronkelijk betaalde studiebedrag is voor de duur van de studie, met een begindatum en einddatum. Het actief houden van jouw leeromgeving, na de einddatum van de studie, brengt kosten met zich mee voor ons als organisatie. Deze moeten uiteraard gedekt worden, want anders is het überhaupt niet langer mogelijk om lessen aan te bieden. Dit is wel een belangrijk puntje om te kunnen begrijpen.

5. Ik weet dat ik niet altijd even actief de lessen kan volgen en daarom twijfel ik om het abonnement te nemen. Wat kan ik in dit geval het beste doen?

Wij adviseren je uiteraard om dan toch het abonnement wel te nemen. Je blijft dan toegang hebben tot de studie en dan loop je ook al die waardevolle kennis niet mis. Het abonnement niet nemen betekent stoppen met de studie en dat is ook hartstikke zonde. Maak af waar je aan bent begonnen: leren over de Koran. Zie het daarom ook niet als een financieel verlies als je jouw abonnement niet optimaal gebruikt en het daardoor langer duurt voordat je klaar bent met de studie. Je investeert namelijk in het kunnen opdoen van kennis.

6. Kan ik wat extra tijd krijgen zonder een abonnement?

Dit is niet mogelijk, ook niet als er persoonlijke redenen zijn geweest voor het achterlopen. We trekken voor alle studenten een gelijke lijn. Na de officiële studieduur zal de leeromgeving alleen nog maar toegankelijk zijn voor abonnees. Verzoeken aan het secretariaat om kosteloos verlenging te krijgen kunnen niet in behandeling worden genomen.

7. Wat is inbegrepen in mijn abonnement?

Met het abonnement krijg je weer toegang tot je account en leeromgeving. Je account is hetzelfde gebleven als voorheen. Wel zijn al je ontgrendelde herhaallessen weer terug in je leeromgeving. Je kunt met het abonnement verder gaan met je studie vanaf waar je bent gebleven of helemaal opnieuw door het bekijken van je herhaallessen.

8. Kunnen al mijn (eerdere) lessen weer terug worden geplaatst, zodat ik met mijn abonnement weer opnieuw kan beginnen met de studie?

Ja, bij het afsluiten van het abonnement krijg je al je herhaallessen terug op je leeromgeving. Zo kan je helemaal vanaf het begin weer opnieuw beginnen met de studie.

9. Kan ik ook voor alleen 2 weken een abonnement afsluiten?

Dit is niet mogelijk. Het abonnement is telkens voor een hele maand, ongeacht hoeveel tijd je van die maand hebt gebruikt.

10. Moet ik iedere maand zelf mijn abonnement verlengen?

Je abonnement verlengt elke maand automatisch totdat je het zelf stopzet. Je hoeft voor de verlenging van het abonnement dus niks te doen.

11. Hoeveel maanden in totaal kan ik verlengen?

Er is geen limiet aan het aantal maanden dat je toegang kunt hebben tot je leeromgeving, zolang je jouw abonnement actief houdt.

12. Wanneer wordt het bedrag afgeschreven?

Abonnementskosten betaal je vooraf. Het bedrag wordt maandelijks automatisch van je rekening afgeschreven op de dag dat je het abonnement hebt afgesloten. Deze datum kan niet gewijzigd worden.

 

Voorbeeld: stel dat je op 15 maart het abonnement hebt afgesloten, dan zal op 15 april het bedrag voor die volgende maand worden afgeschreven.

13. Wat gebeurt er als ik niet genoeg saldo heb op mijn rekening op het moment van automatisch afschrijven?

Dan loop je helaas grote kans dat je abonnement automatisch wordt stopgezet. Houd dit daarom in de gaten en neem direct contact met ons op in dit geval.

14. Wat gebeurt er als ik een automatische afschrijving van jullie terugboek (storneer)?

Dit zal helaas gevolgen hebben. Jouw account zal dan per direct wordt gedeactiveerd en de daaruit voortkomende (fikse) kosten die door de betaalprovider aan ons in rekening zal worden gebracht, zullen we dan op je terug moeten verhalen. Dit is voor niemand fijn en we zouden dat liever ook niet willen. Wij kunnen echter niet opdraaien voor zulke kosten. We hopen dat je dat kunt begrijpen.

15. Ik heb een maand geen gebruik gemaakt van mijn leeromgeving en geen lessen ontgrendeld, kan ik het bedrag voor die abonnementsmaand terugkrijgen?

Terugkrijgen (restitutie) van abonnementsgelden is niet mogelijk, omdat jouw account en leeromgeving actief wordt gehouden door het abonnement, ongeacht of je in bepaalde maand daar weinig of geen gebruik van hebt gemaakt.

16. Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Stuur een mail naar  info@islamstudies.nl om je abonnement op te zeggen. Tot het eind van je abonnementsmaand heb je nog wel toegang tot je leeromgeving.

17. Kan ik mijn abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment opzeggen. Houd er echter rekening mee dat je abonnement pas wordt stopgezet aan het einde van de abonnementsmaand. Tot het eind van die maand heb je nog wel toegang tot je leeromgeving.

18. Kan ik mijn abonnement ook tijdelijk pauzeren of stopzetten?

Dat gaat helaas niet. Het afsluiten van een abonnement kan je alleen 1 keer doen. Je kunt je abonnement dus niet aan/uit zetten wanneer je wilt. Het eenmaal stopzetten van je abonnement betekent gelijk dat je daarna niet weer opnieuw kunt activeren en dus ook niet meer verder kunt gaan met de studie. Je zult je dan moeten inschrijven voor een nieuwe klas en weer vanaf het begin moeten beginnen.

19. Krijg ik nog toegang tot mijn account als mijn abonnement is stopgezet?

Wanneer je abonnement is stopgezet, verlies je de toegang tot je account. Je kunt dan niet meer in je leeromgeving komen.

20. Kan ik na het opzeggen van mijn abonnement deze later alsnog vernieuwen of activeren en doorgaan met de studie?

Dat gaat helaas niet, want je sluit alleen 1 keer je abonnement af. Het stoppen van je abonnement betekent dat jouw account definitief gedeactiveerd wordt. Je kunt het niet weer opnieuw activeren. Als je de studie weer wilt oppikken zal je moeten inschrijven voor een nieuwe klas en weer vanaf het begin moeten beginnen.

21. Krijg ik restitutie voor de niet gebruikte dagen van een abonnementsmaand als ik ergens in die maand mijn abonnement stopzet?

Nee, de abonnementskosten zijn voor een vaste maandelijkse periode, ongeacht hoeveel dagen daar nog van over zijn.

22. Kan ik restitutie krijgen als ik het abonnement heb afgesloten, maar daarna om enig reden besluit om deze toch (direct) te annuleren?

Zodra je het abonnement afsluit en hebt betaald wordt jouw account en leeromgeving direct geactiveerd voor de komende maand. Restitutie van het abonnementsgeld voor die maand is dan niet meer mogelijk. Als je het abonnement annuleert of stopzet, dan zal jouw abonnement stoppen aan het einde van de abonnementsmaand. Tot het eind van die maand heb je wel toegang tot je leeromgeving.

23. Kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Uiteraard, stuur hiervoor een mail naar info@islamstudies.nl