Ustadh
Feroz

Je zult hem niet kennen van lezingen of Youtube. Voor zijn activiteiten met Islamonderwijs is hij namelijk alleen bij Dar-al-‘Ilm actief. Overdag is hij druk in de weer met zijn werk in het onderwijs en daarnaast is hij gediplomeerd trainer van een voetbalelftal. Hij houdt ervan om met jong volwassenen bezig te zijn.

Ustadh Feroz heeft aanvankelijk bestuurskunde gestudeerd en werkte daarna tien jaar lang bij het politiekorps. Daar maakte hij goede carrière in verschillende functies, maar het knaagde aan hem dat hij pas met delinquenten te maken kreeg wanneer het kwaad al was geschied. Zijn wens was om dat voor te zijn. Hij besloot het onderwijs in te gaan en wel te weten het speciaal voortgezet onderwijs, gericht op moeilijk opvoedbare kinderen of kinderen met een probleemachtergrond. Ondertussen volgde Ustadh Feroz al de lerarenopleiding tot docent Geschiedenis en docent Omgangskunde.
Zijn bestuurskundige kennis, zijn achtergrond bij de politie en zijn uitstekende vaardigheden als docent zorgden er niet alleen voor dat hij veel bereikte bij leerlingen, maar ook bij collega’s en groeide zelfs door tot directeur op twee middelbare scholen. Maar in de twee jaren als directeur miste hij het voor de klas staan en wilde eigenlijk ook wel weer een nieuwe uitdaging aangaan. Sinds 2019 is hij docent bij het ROC Mondriaan. In totaal zit hij al meer dan 10 jaar in het onderwijs.

Sinds de oprichting van Dar-al-‘Ilm in 2000, is Ustadh Feroz al betrokken bij de organisatie. Hij volgde de studies door de jaren heen, begon later als spreker mee te draaien, raakte betrokken als trainer bij Koran leren lezen in 4 dagen en kwalificeerde zich vervolgens intern om bepaalde islamstudies te onderwijzen. Hij onderwijst ‘Islam voor Beginners’, waarin enorm veel aan bod komt.

Ustadh Feroz is een bevlogen docent, geduldig, gezellig en heel open. Zijn lessen doceert hij met veel passie en hij is erg interactief. Hij vindt van zichzelf dat hij humor heeft, maar dat mogen jullie bepalen als jullie les bij hem hebben gevolgd. Dat je van hem gaat houden, daar twijfelen we niet aan. Velen hebben dat namelijk al mogen ervaren.