Skip to content

Islamitische Psychologie

De werking van de menselijke psyche willen doorgronden en het willen verklaren van emoties en gedrag, heeft menig filosoof, theoloog, ethicus of wetenschapper al vele eeuwen beziggehouden. Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen in bepaalde situaties of onder bepaalde omstandigheden?

Hoe maakt men keuzes en hoe kunnen omgevingsfactoren invloed hebben op iemand? Wat is de rol van erfelijkheid en aangeleerd gedrag? Hoe beïnvloeden mensen elkaar? Hoe zijn mensen te manipuleren? Hoe sterk is de geest? Hoe ontstaan psychische problemen? Hoe wordt omgegaan met zwaarte in het leven?

Belang en nut van deze studie

Met deze studie kan je de psyche van de mens vanuit islamitisch perspectief leren kennen en spiegelen aan moderne opvattingen binnen de psychologie. Vooral als moslim die hier in Nederland leeft, studeert en werkt moet je niet alleen weten wat de seculiere wetenschap ons leert over psychologie, maar ook wat de Islam hierover bijdraagt en waar het zelfs in verschilt. Je zult versteld staan over de verrijking van jouw kennis. Zeker als je ook te weten komt over enkele klassieke islamitische “psychologen” en hun opvallende visies. Je krijgt nu de kans jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen op academisch niveau en inzicht te krijgen in de moderne psychologie en de islamitische psychologie.

Voor iedere professional en geïnteresseerde

Of je nu vanuit persoonlijke of beroepsmatige interesse meer over islamitische psychologie wilt weten: dit is jouw studie! Deze nieuwe kennis kan je als therapeut, hulpverlener, verpleegkundige, maatschappelijk werker, coach, trainer, onderwijzer of opvoeder direct toepassen in jouw dagelijkse werk en leven. Bovendien is de studie Islamitische Psychologie uitstekend geschikt voor iedereen die vanuit persoonlijke interesse meer van zijn eigen functioneren wil begrijpen en dat van anderen.

De beste keuze

Volgen van de studie Islamitische Psychologie bij Dar-al-‘Ilm is de beste keuze. De docent heeft gedegen kennis van de islamitische bronnen en is goed geworteld in de academische bestudering van de seculiere wetenschap, fenomenologie en geestelijke verzorging. Je krijgt les van een deskundige uit het werkveld die een evenwichtige benadering geeft vanuit religieuze bronnen, van wat wetenschappers hebben verklaard over het onderwerp en vanuit de praktijk en onderzoeken.

Met deze premium studie van Dar-al- ‘Ilm – Instituut voor Islamstudies geef je jouw persoonlijke of professionele ontwikkeling een nieuwe impuls.

Studie duur:
6 weken
Standaard lestijden:
18:15 – 21:15
Studiebelasting:
1 keer per week en huiswerk
Vooropleiding:
HBO/WO denkniveau vereist
Niveau:
HBO/WO; interactief

Investering: € 270,00

PREMIUM STUDIE
Voor persoonlijke en professionele doeleinde
Psyche van de mens vanuit islamitisch perspectief
Vergroot jouw waarde als professional

Wat voor kennis doe je op tijdens de studie?

Hieronder volgt een overzicht van de onderwerpen die behandeld worden tijdens de studie:

Gedragskennis vanuit filosofisch, religieus en wetenschappelijk perspectief
Ontwikkeling van de psychologiestudie en het doorgronden van de menselijke psyche
Bronnen voor de bestudering van islamitische psychologie
Beginselen in de psychologie en de islamitische psychologie
De wetenschap van het menselijk handelen en het sociale handelen
Ontwikkelingspsychologie
Opvoeding, kinderpsychologie en adolescentiepsychologie
Persoonlijkheidsleer
Gedragsleer
Sociaal gedrag
Stoornissen en abnormaal gedrag

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.