fbpx Skip to content

Islamitisch Familie- en Erfrecht

De Islam kent bepalingen over persoonlijke relaties, trouwen, scheiden en nalatenschap bij overlijden. Moslims worden hiermee geconfronteerd, ook in de Nederlandse samenleving. Omdat men vaak niet bekend is met deze bepalingen kan er veel mis gaan of kunnen er misvattingen ontstaan.

In deze studie wordt aan de hand van wetteksten uit de Koran en betrouwbare profetische overleveringen het familie- en erfrecht duidelijk en gestructureerd uitgelegd. Tijdens de uitleg hoor je tevens over de historische context van voorschriften en standpunten van rechtsscholen over bepaalde kwesties. Deze worden beknopt en neutraal toegelicht. Het zal jouw inzicht doen verbreden en een beter begrip geven. Tijdens de studie wordt ook stil gestaan bij praktische kwesties die relevant zijn voor moslims hier in Nederland.

Planning en investering

Stad
Startdatum
Lestijd
Beschikbaarheid
Investering
Nog te bepalen
Nog te bepalen
Nog te bepalen

Testimonials

Ik zou deze cursus zeker aanraden om kennis en inzicht op te doen op het gebied van familie- en erfrecht. Ik vond de lessen duidelijk en dit komt door de lesstof van de docent en zijn manier van les geven. Moge Allah hem hiervoor belonen. Mijn verwachting vooraf was om kennis op te doen en inzicht te krijgen over familie- en erfrecht. Mijn verwachtingen zijn waar gemaakt. Ik heb zeker geen spijt gehad dat ik hiervoor bijna een uur moest rijden om hieraan deel te nemen. Je zult geen spijt krijgen!

Fatima

Het programma was erg leuk en leerzaam. Het programma is op goed niveau gegeven, maar toch goed te volgen. Erg leuk vond ik dat er een koppeling werd gemaakt met Nederlands recht en hoe wij in Nederland rekening kunnen houden met Islamitisch erf- en huwelijksrecht.

Laila

De ervaring was zeer prettig en boven mijn verwachtingen. Ik heb veel geleerd betreft gezins- en erfrecht. Ik zal dit zeker doorgeven in mijn omgeving en waar nodig toepassen In Shaa Allah. Zou het anderen zeker aanbevelen In Shaa Allah. Bedankt voor het overdragen van uw kennis!

Nadira

Zeer leerzaam en ingewikkelde materie wordt op een duidelijke manier weergegeven en uitgelegd.

Ilham

Zeer goede en interessante cursus. Goed opgezet qua structuur en uitleg en uiterst deskundige docent die vragen op verschillende vlakken kan beantwoorden. Heldere uitleg van de complexe materie van erfrecht door middel van voorbeelden.

Khalid

Ik heb veel geleerd, vooral het belang van het opstellen van een huwelijkscontract & testament!

Hamida

Heb je vragen over Islamstudies?

Wij staan je graag te woord

Download onze Ramadan Planner!

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.