Skip to content

Islam voor Beginners

In de studie ‘Islam voor beginners’ wordt de basis van de Islam op een eenvoudige en duidelijke manier stap voor stap uitgelegd. Je leert zowel over de grondbeginselen van het geloof als over de praktische handelingen die verbonden zijn aan het bidden.
Studie duur:
6 weken
Standaard lestijden:
18:30 – 21:30
Studiebelasting:
1 keer per week en huiswerk
Vooropleiding:
niet nodig
Niveau:
laagdrempelig; interactief

Een duidelijk en toegankelijk leerprogramma

Deze studie is een leerprogramma. Dat houdt in dat je niet alleen in de klas zit en de informatie tot je neemt, maar ook dat je deze op een gemakkelijke wijze uit het hoofd leert. In een relatief korte tijd kun je dus onder begeleiding van een bekwame docent systematisch leren over de Islam en zul je de opgedane kennis ook weten te verwoorden.

Voor wie?

Moslims die inhoudelijk nog niet zoveel over het geloof weten, zijn de doelgroep voor deze studie. Voor bekeerlingen is dit ook een zeer nuttig programma. In principe is deze studie leerrijk voor iedereen die wil leren vanaf de fundamenten. Je wenst onder begeleiding van een bekwame docent te leren over het geloof, wat ook werkelijk van nut is voor het dagelijkse leven.

Begin met een sterke basis

Met deze korte maar krachtige studie leer je over alle grondslagen van het geloof. Je zult daarna minder afhankelijk zijn van anderen om iets te vragen over het geloof.

Lesdagen Den Haag

Oude Haagweg 32, 2552 EP
 1. dinsdag 10 maart 2020
 2. dinsdag 17 maart 2020
 3. dinsdag 24 maart 2020
 4. dinsdag 31 maart 2020
 5. dinsdag 7 april 2020
 6. dinsdag 14 april 2020

Lesdagen Rotterdam

Albeda College, Rosestraat 1101, 3071 AL
 1. donderdag 12 maart 2020
 2. donderdag 19 maart 2020
 3. donderdag 26 maart 2020
 4. donderdag 2 april 2020
 5. donderdag 9 april 2020
 6. donderdag 16 april 2020

Investering: € 150,00

Een duidelijk en toegankelijk programma
Begin met een sterke basis
Een verrijking voor je dagelijkse leven

Wat voor kennis doe je op tijdens de studie?

Hieronder volgt een overzicht van de onderwerpen die behandeld worden tijdens de studie:

De geloofsfundamenten van de Islam
De profeet Muhammad (vrede zij met hem)
De Koran
De Soennah (leer van de profeet)
Uitleg van enkele korte soewar (hoofdstukken uit de Koran)
Het verrichten van het gebed en het doen van smeekbeden
Rituelen
Ethiek van de Islam
Moslims en het maatschappelijke leven
Aspecten van het islamitisch huwelijk
Het opdoen van kennis

Onze cursisten aan het woord

Beste mensen! Wat ben ik enorm blij dat ik deze cursus heb gevolgd! Moge Allah onze goede daden belonen. Methodiek, karakter en de materie waren Subhan’Allah perfect! Keep up the good work! Ben blij met mensen zoals jullie. Insha’Allah tot snel weer!! Djazaaka Allahoe ghairan a million times.
Geweldig! Mooi, zachte manier van uitleg zoals karakter van onze profeet (vzmh). Ik hoop snel op een deel 2.
Ik kon het alfabet een beetje, maar niet zo goed dat ik ervan kon dromen. En nu kan ik er bij wijze van van dromen. Mensen verklaarden mij voor gek dat ik in 4 zondagen zou kunnen lezen, maar het is echt zo. IK KAN LEZEN. Aan de snelheid en vlotheid ga ik thuis werken Inshallah. Thanks voor deze ervaring!
Voordat ik met de studie begon had ik verwacht dat we de Koran vanaf de eerste tot de laatste bladzijde zouden doornemen en je uitleg kreeg voor de betekenis. Tijdens de studie als eerst de Koran in de context geplaatst van de tijd waarin de Koran werd geopenbaard. Vervolgens is de context verdeeld in verschillende fasen van Profeetschap van de Profeet Muhammad (vrede zij met hem). Dit in combinatie met de gedetailleerde uitleg van Ustad Saoed Khadjé is van ongekende waarde geweest voor mij persoonlijk. Hiermee heeft de studie mij niet alleen de Koran uitgelegd, maar ook uitgelegd wie ik ben als Moslim en wat Allah Subhanahu wa ta’ala van mij verwacht als Moslim. Dit zijn zaken waarmee ik in het verleden worstelde door de vele onderwerpen die ik hoorde en waarover ik las, maar niet aan elkaar kon knopen. Om deze reden kan ik deze studie aan iedereen aanbevelen die verder wilt komen in zijn geloof, maar ook aan niet-moslims die de échte Islam willen leren kennen in een maatschappij waarin de Islam door velen wordt gestigmatiseerd.
Ik vond het een super programma! Het programma is beter uitgekomen dan dat ik had verwacht. Het was heel fijn om alles vanaf het begin tot eind te behandelen. Ik heb heel veel dingen geleerd waar ik niets vanaf wist/dacht dat ik het juist wist. Ustadh legt duidelijk en uitgebreid uit, waardoor het makkelijker is om de stof de begrijpen. Ik zou dit programma zeker iedereen aanraden om te volgen.
Briljant onderwezen. Ik heb ontzettend veel wijze lessen uit de cursus gehaald. Complimenten en bedankt voor alle handige tips en onderbouwing. Ook de nodige steun gehad van mijn mede-studenten. Gezellige en leerzame bijeenkomsten.
Vorige
Volgende

Andere interessante studies

Het belang van leren over de Koran spreekt eigenlijk voor zich, zeker in de huidige tijd en samenleving waar voortdurend over de Koran wordt gediscussieerd. Vooral het krijgen van inzichten over de Koran is tegenwoordig hard nodig. Behalve de inhoud van de Koran is ook kennis over de totstandkoming ervan onmisbaar.
De werking van de menselijke psyche willen doorgronden en het willen verklaren van emoties en gedrag, heeft menig filosoof, theoloog, ethicus of wetenschapper al vele eeuwen beziggehouden. Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen in bepaalde situaties of onder bepaalde omstandigheden?
Voor iedere cent die je ontvangt of uitgeeft zul je immers verantwoording moeten afleggen. Dus vraag jezelf af of je eigenlijk wel weet of jij jouw geldzaken verricht op een wijze die is toegestaan vanuit de Islam. Hoe bewust ben je je hiervan?

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.