fbpx Skip to content

De Koran van Kaft tot Kaft

Jij wilt de Koran goed begrijpen en wij kunnen je dat leren. Als jij de studie “De Koran van Kaft tot Kaft” volgt, leer je in slechts één jaar over de achtergrond, inhoud, thema’s, structuur en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Met al de uitleg en interessante inzichten die je meekrijgt, ga jij zelf inzien hoe verschillende teksten en soerahs in de Koran verband houden met elkaar. Deze studie zorgt ervoor dat jij de Koran gelijk veel beter gaat begrijpen. Gewoon in de Nederlandse taal en inspirerend uitgelegd. Als jij het meent dat je de Koran wilt leren begrijpen, lees dan vooral verder en schrijf je vervolgens in. Gebruik geen excuus om het nog langer uit te stellen. 

“Velen willen de Koran begrijpen, maar weten niet waar te beginnen.”

Dit is je kans om onder begeleiding van een docent de Koran door te nemen. Kijk, iedereen kan een Koranvertaling pakken en beginnen te lezen. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook alles goed begrijpt. Je kunt uiteraard op zoek gaan naar informatie op het internet. Daar is van alles te vinden. Maar waar te beginnen en hoe te filteren? Er is zoveel, dat je door de bomen het bos niet eens meer ziet. Als je niet exact weet waar je nu eigenlijk naar op zoek bent, dan wordt het lastig en haak je al snel af. En zelfs als je iets denkt te hebben gevonden, hoe vaak lees jij een artikel op het internet compleet uit? Voordat je het weet klik je alweer verder naar een ander artikel. Losse artikelen lezen of losse filmpjes kijken op YouTube is ook meestal onsamenhangend. Dat bevordert het leren niet. Zelfstudie is daarom op geen enkele wijze te vergelijken met het bestuderen van de Koran onder begeleiding van een docent, die jou gestructureerd de nodige verdieping, inzichten en handvatten kan meegeven. En dat is nu juist wat wij jou kunnen bieden.

Word ook een student van de Koran

Wij overdrijven niet als we zeggen dat het kunnen volgen van de studie ‘De Koran van Kaft tot Kaft’ een echte kans is. Dar-al-‘Ilm is in Nederland de eerste en enige aanbieder van een studie als deze. Het verklaart dan ook waarom zoveel mensen steeds weer uitkijken naar de start van deze studie. De beurt is nu aan jou om een student van de Koran te worden.

Meest gekozen

Natuurlijk word ik een student van de Koran
en ik kies voor leerweg:

Ik zou deze cursus zeker aanraden om kennis en inzicht op te doen op het gebied van familie- en erfrecht. Ik vond de lessen duidelijk en dit komt door de lesstof van de docent en zijn manier van les geven. Moge Allah hem hiervoor belonen. Mijn verwachting vooraf was om kennis op te doen en inzicht te krijgen over familie- en erfrecht. Mijn verwachtingen zijn waar gemaakt. Ik heb zeker geen spijt gehad dat ik hiervoor bijna een uur moest rijden om hieraan deel te nemen. Je zult geen spijt krijgen!

Fatima

Na een eerdere opleiding: ‘Koran van Kaft tot Kaft’ gevolgd te hebben twijfelde ik geen moment. Ik moest en zal me inschrijven voor de volgende studie (met de wil van Allah).
De manier van les geven is goed en inspirerend. Ustadh neemt de tijd voor je en elke investering (tijd en geld) is niets, in vergelijking met de kennis die ik win.

Hafida

Heel positief. Het overtrof mijn verwachtingen. Elhamdulillah heel veel bij geleerd. Ik zou het zeker aanbevelen.

Esma

Erg leerzaam! Het was zelfs bovenverwachting goed Mashallah! Zeer zeker zou ik het aanbevelen.

 

 

Samira

Meer geleerd dan ik had gedacht. Zeker een aanrader. Dit is al mijn derde studie bij Dar-al-‘Ilm en ik kan al niet wachten op de volgende.

Ikram

Ik heb meerdere studies gevolgd bij Dar-al-‘Ilm en ik ben meer dan tevreden! Als ik jullie een cijfer mocht geven, dan is dat zeker een 10! De docent kan erg boeiend vertellen. Hij heeft veel geduld met de vragen die gesteld worden. De communicatie & organisatie is altijd zeer goed. Moge Allah de Almachtige jullie belonen! Ik zal meer studies volgen.

Elmi

Heb je vragen over Islamstudies?

Wij staan je graag te woord

Kies je studiedag

Dag
Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
Maandag
1 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Dinsdag
2 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Woensdag
3 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Donderdag
4 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Vrijdag
5 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Zaterdag
6 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft
Zondag
7 februari 2021
19:00 - 21:30
De Koran van Kaft tot Kaft

Kies je studiedag voor Leerweg Begeleiding

Dag
Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
Geen data

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.