fbpx Skip to content

De Koran van Kaft tot Kaft

Jij wilt de Koran goed begrijpen en bij ons kan dat. In slechts één jaar leer jij over de achtergrond, inhoud, thema’s, structuur en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten zal jij gaan inzien hoe verschillende teksten en soerahs in de Koran verband houden met elkaar. Hierdoor ga jij de Koran gelijk veel beter begrijpen. De studie is gewoon in de Nederlandse taal en het wordt inspirerend uitgelegd. Je doet betrouwbare kennis op vanuit de Koran, Soennah en authentieke bronnen. Als jij werkelijk de Koran wilt leren begrijpen, lees dan vooral verder en schrijf je gelijk in. Gebruik geen excuus om het nog langer uit te stellen. 

Jij wil de Koran begrijpen, maar waar te beginnen? 

Dit is je kans om de Koran door te nemen onder begeleiding van een gekwalificeerde islamdocent, de welbekende Ustadh Saoed Khadje. Kijk, iedereen kan een Koranvertaling pakken en beginnen te lezen. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook alles goed begrijpt. Je kunt uiteraard op zoek gaan naar informatie op het internet. Daar is van alles te vinden. Maar waar te beginnen en hoe te filteren?
Er is zoveel, dat je door de bomen het bos niet eens meer ziet. Als je niet exact weet waar je nu eigenlijk naar op zoek bent, dan wordt het lastig en haak je al snel af. En zelfs als je iets denkt te hebben gevonden, hoe vaak lees jij een artikel op het internet compleet uit? Voordat je het weet klik je alweer verder naar een ander artikel. Losse artikelen lezen of losse filmpjes kijken op YouTube is ook meestal onsamenhangend. Dat bevordert het leren niet. Zelfstudie is daarom op geen enkele wijze te vergelijken met het bestuderen van de Koran onder begeleiding van een docent, die jou gestructureerd de nodige verdieping, inzichten en handvatten kan meegeven. En dat is nu juist wat wij jou kunnen bieden.

Word ook een Student van de Koran

Een deelnemer worden van deze studie is werkelijk heel bijzonder. Wij overdrijven niet als we dit zeggen. Nergens anders wordt een studie als deze aangeboden, want Dar-al-‘Ilm is in Nederland de eerste en enige aanbieder ervan. Dit verklaart ook waarom zoveel mensen De Koran van Kaft tot Kaft willen volgen. De beurt is nu aan jou om ook een Student van de Koran te worden.

Meest gekozen

4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 36 reviews)
Uitstekend94%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Ja, ik word een student van de Koran
en ik kies voor:

Dit vinden de studenten van de
Koran van kaft tot kaft

Prachtige Studie

Rated 5 out of 5

Zeer leerzame studie. Goed te volgen en een goede docent. Je begrijpt de koran met elke les steeds beter. Aanrader

Said

Waardevolle studie

Rated 5 out of 5

Een aantal jaren terug heb ik deze studie gevolgd, toen nog elke week op de VU in Amsterdam. Ik vind het zo’n mooie en waardevolle studie dat ik hem dit jaar nogmaals volg, dit keer online. Het is echt een aanrader. Als ik de Koran voorheen opensloeg snapte ik er eigenlijk maar weinig van. Nu begrijp ik bijv. meer over de context waarin de verzen zijn geopenbaard en aan wie de verschillende boodschappen gericht zijn. Alhamdullilah, erg dankbaar voor de studie en ik kan het iedereen aanraden.

Umm Musa

On point!

Rated 5 out of 5

De Koranbegrippen, hoofdstukken en ahadith word verhalenderwijs uitgelegd. Dit maakt dat je helemaal op gaat in de materie. Het niveau van deze studie is hoog en elke week kijk ik.uit naar de lessen. Ik snap de context en boodschap van de verzen….OP MIJN 35e 🙁 ik had hier veel eerder mee moeten starten want je komt achter nog meer wijsheden en de wonderen van onze mooie religie. Dit is een goede stevige basis om mee te beginnen. Ma Sha Allah ustaadh Saoed, jouw kennis, enthousiasme tijdens de lessen maakt echt alsof wij in een ‘live’ setting zitten.

Aicha

Love it!

Rated 5 out of 5

Enorm leerzaam en interessant. Ik vind het super fijn dat de lessen verdeeld zijn over twee delen, zodat je niet langer dan twee uur achter elkaar zit en je volgende les op een andere dag kan volgen.

Sarah

Beste investering voor dunya en akhira

Rated 5 out of 5

Ik zou willen dat een ieder de cursus kan en wil volgen. Het is een verrijking en met alle aantekeningen en leerzame lessen en reminders vanuit de qoran een zegening voor de rest van je leven en het zal je Insha Allah zeker helpen voor het hiernamaals.
Ik kan mijn kinderen nu ook veel meer vertellen over de Deen maar ook bijvoorbeeld niet moslims wanneer zij mij iets vragen. Ook hier ben ik heel dankbaar voor. Moge Allah swt alle betrokkenen van de studie belonen.

Mounia
4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 36 reviews)
Uitstekend94%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

… en zo zijn er op Facebook en Instagram nog zoveel meer van zulke reacties te vinden. Dat zegt alhamdoelillah al genoeg.

Krijg een impressie van hoe een les eruit ziet. Dit is next level online studeren.

Geef het cadeau!

Wil jij de studie De Koran van Kaft tot Kaft cadeau geven? Stuur hiervoor een mail naar info@islamstudies.nl om een eigen gepersonaliseerde cadeaucode te ontvangen. 

Sponsor een Student

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Heb je vragen over Islamstudies?

Wij staan je graag te woord

Download onze Ramadan Planner!

De Koran van Kaft tot Kaft Standaard

Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
De Koran van Kaft tot Kaft
n.n.b.
Zelf te bepalen

De Koran van Kaft tot Kaft Premium

Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
De Koran van Kaft tot Kaft
n.n.b.
Zelf te bepalen

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.