fbpx Skip to content

De Koran van Kaft tot Kaft

Jij wilt de Koran goed begrijpen en bij ons kan dat. In slechts één jaar leer jij over de achtergrond, inhoud, thema’s, structuur en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten zal jij gaan inzien hoe verschillende teksten en soerahs in de Koran verband houden met elkaar. Hierdoor ga jij de Koran gelijk veel beter begrijpen. De studie is gewoon in de Nederlandse taal en het wordt inspirerend uitgelegd. Je doet betrouwbare kennis op vanuit de Koran, Soennah en authentieke bronnen. Als jij werkelijk de Koran wilt leren begrijpen, lees dan vooral verder en schrijf je gelijk in. Gebruik geen excuus om het nog langer uit te stellen. 

Jij wil de Koran begrijpen, maar waar te beginnen? 

Dit is je kans om de Koran door te nemen onder begeleiding van een gekwalificeerde islamdocent, de welbekende Ustadh Saoed Khadje. Kijk, iedereen kan een Koranvertaling pakken en beginnen te lezen. Maar dat betekent niet automatisch dat je ook alles goed begrijpt. Je kunt uiteraard op zoek gaan naar informatie op het internet. Daar is van alles te vinden. Maar waar te beginnen en hoe te filteren?
Er is zoveel, dat je door de bomen het bos niet eens meer ziet. Als je niet exact weet waar je nu eigenlijk naar op zoek bent, dan wordt het lastig en haak je al snel af. En zelfs als je iets denkt te hebben gevonden, hoe vaak lees jij een artikel op het internet compleet uit? Voordat je het weet klik je alweer verder naar een ander artikel. Losse artikelen lezen of losse filmpjes kijken op YouTube is ook meestal onsamenhangend. Dat bevordert het leren niet. Zelfstudie is daarom op geen enkele wijze te vergelijken met het bestuderen van de Koran onder begeleiding van een docent, die jou gestructureerd de nodige verdieping, inzichten en handvatten kan meegeven. En dat is nu juist wat wij jou kunnen bieden.

Word ook een Student van de Koran

Een deelnemer worden van deze studie is werkelijk heel bijzonder. Wij overdrijven niet als we dit zeggen. Nergens anders wordt een studie als deze aangeboden, want Dar-al-‘Ilm is in Nederland de eerste en enige aanbieder ervan. Dit verklaart ook waarom zoveel mensen De Koran van Kaft tot Kaft willen volgen. De beurt is nu aan jou om ook een Student van de Koran te worden.

Meest gekozen

4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 36 reviews)
Uitstekend94%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Ja, ik word een student van de Koran
en ik kies voor:

Dit vinden de studenten van de
Koran van kaft tot kaft

Verrijking van kennis

Rated 5 out of 5

Ik ervaar deze studie het begrijpen van de koran eindelijk het inhoudelijke hiervan nog beter. Je leert veel meer dan alleen de koran, de geschiedenis die zich heeft afgespeeld met onze profeten de context ervan, de woorden die uitgebreid worden uitgelegd waarvan ik dacht dat het gewoon is. Zeker een aanrader voor elke moslim om ook in zijn dagelijkse omgeving, sociale contacten, familieleden door te kunnen geven.

Chadia

De basis die elke moslim dient te kennen en elke geïnteresseerde mag weten

Rated 4 out of 5

Deze studie is ten zeerste van belang voor elke moslim om de islam te kennen, de koran te overpeinzen en om alles wat je overkomt te begrijpen en te accepteren. Voor de niet moslims is deze studie een ware uitvinding, het neemt je door de jaren heen waar, wanneer en hoe de veelbesproken hedendaagse Islam is ontstaan. Vergeet de media en richt je op deze studie. dit is de werkelijkheid!!
De studie wordt gegeven door onze ustaad die zijn kennis op een zeer bijzondere, duidelijke, begrijpelijke, “grappige” en respectvolle manier overdraagt. Ik lees alhamdoelillah dagelijks de koran, maar sinds ik met deze studie ben begonnen, heeft mijn leestechniek een andere wending gekregen. Ik lees de koran terwijl ik de geschiedenis overpeins (de momenten van openbaringen en op welke situatie deze berust zijn).
Ieder die deze studie niet gevolgd heeft, mist een deel van zijn spirituele gesteldheid.

Ouarda

Nieuwe fase in je leven

Rated 5 out of 5

Als eerste wil Allah swt dankbaar zijn voor zijn gunsten en dat ik deze cursus mag volgen. Daarna wil Ustad bedanken voor zijn uitgebreide uitleg en zijn passie waarmee hij de kennis overbrengt. Elke cent is het waard en ben hem hiervoor enorm dankbaar dat hij deze cursus in het Nederlands aanbiedt.
Moge allah ons allemaal rijkelijk belonen en leiden tot het rechte pad.

Abou Nisrine

Zeker een aanrader

Rated 5 out of 5

Het is goed uitgelegd. Duidelijk, diepgaand en uitgebreid. Het is een studie om minstens 1 keer in je leven te volgen. Je bouwt veel kennis op, je krijgt inzicht en veel dingen zijn ook duidelijker. Het is doen leren waard!

Güler

Zeer leerzaam en zeker een aanrader!

Rated 5 out of 5

Een prachtige, leerzame studie waarbij er op een duidelijke en goed te volgen wijze de koran wordt uitgelegd.
Ik raad deze studie iedereen aan, ongeachte je kennisniveau over het geloof. Het is toegankelijk en te volgen voor iedereen.
Door de thuisstudie krijg je tevens de gelegenheid om op je eigen tempo de lessen te volgen.

Soukayna
4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 van 5 sterren (op basis van 36 reviews)
Uitstekend94%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

… en zo zijn er op Facebook en Instagram nog zoveel meer van zulke reacties te vinden. Dat zegt alhamdoelillah al genoeg.

Krijg een impressie van hoe een les eruit ziet. Dit is next level online studeren.

Geef het cadeau!

Wil jij de studie De Koran van Kaft tot Kaft cadeau geven? Stuur hiervoor een mail naar info@islamstudies.nl om een eigen gepersonaliseerde cadeaucode te ontvangen. 

Sponsor een Student

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Heb je vragen over Islamstudies?

Wij staan je graag te woord

Download onze Ramadan Planner!

De Koran van Kaft tot Kaft Standaard

Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
De Koran van Kaft tot Kaft
n.n.b.
Zelf te bepalen

De Koran van Kaft tot Kaft Premium

Startdatum
Tijd
Beschikbaarheid
De Koran van Kaft tot Kaft
n.n.b.
Zelf te bepalen

Zie je ons graag bij jouw in de buurt?

Laat hieronder je interesse weten help ons om te weten waar we studies moeten organiseren!
Bij genoeg interesse zullen we zeker de mogelijkheden bekijken om hieraan te voldoen.

Selecteer de stad waar je het dichtbij woont.