online
studies

De Koran van Kaft tot Kaft is de populairste Koranstudie van Nederland en België. In slechts 1 jaar leer jij over de inhoud, contexten, thematische structuren en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten die je zal krijgen, ga jij de Koran en jouw geloof echt goed begrijpen.

Vind jij het als ouder ook zo lastig om de Koran en het geloof uit te leggen aan jouw kinderen? Wij doen het voor je. Op een pedagogisch verantwoorde en vooral leuke manier leggen wij de Koran makkelijk en duidelijk uit (in het Arabisch “tafsier” genoemd) en krijgen ze allerlei wijze levenslessen mee.

Klassikale
studies

Wij bieden het perfecte programma voor wie nog geen Koran kan lezen. Onze unieke leermethode maakt het mogelijk dat jij in slechts 4 lesdagen de Koran in het Arabisch kunt lezen.

De Islam kent bepalingen over persoonlijke relaties, trouwen, scheiden en nalatenschap bij overlijden. Moslims krijgen hier dagelijks mee te maken, maar men is vaak niet bekend met deze bepalingen. Daardoor kan er veel mis gaan of kunnen er misvattingen ontstaan.

De basis van de Islam wordt jou op een eenvoudige en duidelijke manier stap voor stap uitgelegd. Je leert zowel over de grondbeginselen van het geloof als over de praktische handelingen. 

Voor iedere cent die je ontvangt of uitgeeft zal je verantwoording moeten afleggen. Hoe weet je of jij jouw geldzaken verricht op een wijze die volgens de Islam is toegestaan? Leer de ins en outs over islamitisch financieren, bankieren en ondernemen.

Al vele eeuwen hebben filosofen, theologen, ethici en wetenschappers zich beziggehouden met de menselijke psyche, emoties en gedragingen. Het willen doorgronden en verklaren is altijd een uitdaging geweest. Ontdek wat de Islam hierover leert.

De overleveringen (hadith) leren ons over het leven van de Profeet en dienen tevens als bewijsvoering bij theologische en juridische kwesties. Maar hoe kunnen wij de hadith en de toepassing daarvan goed begrijpen? Deze studie leert je dat.

De Koran heeft een verhaal waar velen niet bekend mee zijn. Het is geopenbaard in een tijd waarin er veel gaande was in de wereld. Kennis van context is belangrijk voor een beter begrip van de Koran. Deze studie geeft waardevolle inzichten in de geschiedenis en het ontstaan van de Koran.

Wat zeggen deelnemers over onze studies?

5,0
5,0 van 5 sterren (op basis van 92 reviews)
Uitstekend96%
Heel goed4%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%