BETROUWBAAR

Authentieke kennis uit de Koran en Soennah

professioneel

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

toegankelijk

Bij ons voelt iedereen zich welkom

BETROUWBAAR

Authentieke kennis uit de Koran en Soennah

professioneel

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

toegankelijk

Bij ons voelt iedereen zich welkom

21 oktober

online

1 jaar

21 oktober

online

1 jaar

Waarom een studie over de Koran volgen? Laten we het in één keer duidelijk benoemen: jij wilt gewoon met je geloof bezig kunnen zijn  en er kennis over opdoen. Het meest logische is dan dat je als eerste wilt weten wat erin de Koran staat én dat je het gelijk ook goed begrijpt.

De Koran van Kaft tot Kaft is de populairste Koranstudie van Nederland en Belgie. In slechts één jaar leer jij over de inhoud, contexten, thematische structuren en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten die je zal krijgen ga jij de Koran en jouw geloof echt goed begrijpen.

Waarom een studie over de Koran volgen? Laten we het in één keer duidelijk benoemen: jij wilt gewoon met je geloof bezig kunnen zijn en er kennis over opdoen. Het meest logische is dan dat je als eerste wilt weten wat erin de Koran staat én dat je het gelijk ook goed begrijpt.

De Koran van Kaft tot Kaft is de populairste Koranstudie van Nederland en België. In slechts één jaar leer jij over de inhoud, contexten, thematische structuren en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten die je zal krijgen ga jij de Koran en jouw geloof echt goed begrijpen.

Koran.jpg

een bron van
waardevolle
kennis
en
Diepgaande
inzichten

een bron van
waardevolle
kennis
en
Diepgaande
inzichten

de populairste koranstudie

De studie heeft zich zeker bewezen. Duizenden deelnemers zijn je al voorgegaan, wat spreekt voor de relevantie van deze studie. Nergens anders vind je een studie als deze.

goede en betrouwbare uitleg

Krijg uitleg vanuit de meest betrouwbare hadiths, gerenommeerde klassieke tafsierwerken (Koranexegese) en jarenlange academisch en theologisch onderzoek.

hoogwaardige kwaliteit lessen

Dit is next level online studeren. Geen eentonige Zoom- of Teams lessen, maar een boeiende, visueel aantrekkelijke leerervaring die jouw aandacht erbij houdt. Verhelderende graphics en visuals maken de lesstof extra levendig. 

gestructureerd kennis opdoen

Elke week consistent bezig met de Koran, onder begeleiding van een ervaren en bekwame docent, die je zorgvuldig stap voor stap door de Koran leidt. Je zult versteld staan hoeveel je komt te weten.

krachtig en inspirerend

Uit elke soerah haal je inspiratie, kracht en wijsheden voor in jouw leven. Iedere week krijg jij een imaan-boost. Je investeert met deze studie ongetwijfeld in jouw persoonlijke groei.

ideale uitkomst bij een druk leven

Volg lessen vanuit je eigen comfort, waar en wanneer je wilt, zonder de stress van reistijd of gemiste lessen. Geniet gewoon van deze momenten voor jezelf, om kennis op te doen en jezelf op te laden.

De-Koran-van-Kaft-tot-Kaft-Boek-min-1.png

je bent nog maar 1 klik verwijderd van de
beste investering

van je leven

Je bent nog maar 1 klik verwijderd
van de beste investering van je leven

Waarom is deze studie belangrijk?

Het is heel simpel. Jij wilt kennis hebben over je geloof en als moslim moet je eigenlijk wel weten wat er in de Koran staat. Nu kan je uiteraard gewoon de Koran pakken en beginnen te lezen; je zult er heus wel iets van snappen. Maar begrijp je werkelijk alles wat daar staat? Wat de bedoeling van de teksten is? De Koran zelf bestuderen is op geen enkele wijze te vergelijken met het gestructureerd en consistent bestuderen van de Koran onder begeleiding van een docent, die jou de nodige verdieping, inzichten en handvatten kan meegeven. En dat is nu juist wat wij jou kunnen bieden met deze studie. Jij hebt nu de kans om in slechts één jaar de gehele Koran te bestuderen, in de Nederlandse taal en vanuit het comfort van je eigen plekje, wanneer het je uitkomt, onder begeleiding van de welbekende en deskundige islamdocent, Ustadh Saoed Khadje.


Deelnemen aan deze studie is echt bijzonder. Nergens anders wordt een studie als deze aangeboden; Dar-al-‘Ilm is de eerste en enige aanbieder. Het is uniek in zijn soort en een echte eye-opener. Dit verklaart ook waarom zoveel mensen De Koran van Kaft tot Kaft willen volgen en een Student van de Koran zijn geworden. De beurt is nu aan jou .

Wat ga ik leren?

Een beknopte studieomschrijving 

Hieronder staat een overzicht van onderwerpen die behandeld gaan worden tijdens de studie. Deze onderdelen zijn geïntegreerd in de lessen en je krijgt alles geleidelijk mee. Dit is een heel fijne en gestructureerde manier van studeren.

 

Inleiding tot de studie van Koran

 • Instructies voor het bestuderen en begrijpen van de Koran
 • Inleiding tot de Koran, Korangeleerdheid en Koranexegese
 • De stijl en benaderingen van Nederlandse Koranvertalingen
 • Omgang met verschillende Koranvertalingen
 • Uitleg van de thema’s en onderwerpen van de Koran
 • Inzicht in de vorming van religies
 • De Israëlieten, de vorming van het Christendom en de achtergrond van Arabië

 

Uitleg van de soerahs (hoofdstukken van de Koran)

 • Uitleg (tafsier) van Koranverzen
 • Structuren van al de soerahs
 • Thematische uiteenzettingen van al de soerahs
 • Lessen en inzichten uit de soerahs en verzen
 • Deugden van soerahs
 • Kennis over de volgorde van openbaringen
 • Achtergronden, context en chronologie van soerahs en verzen
 • Specifieke redenen van openbaringen belicht (asbaab an-noezoel)
 • Sierah (biografie) : kennis over de tijd en het leven van de profeet Muhammad (vrede zij met hem)
 • Inzicht in hoe de tijd en het leven van de profeet Muhammad (vrede zij met hem) verband houden met verzen in de Koran

 

Profetenverhalen

 • Verhalen van de profeten (vrede zij met hen) en de lessen daaruit
 • Verbanden tussen de profetenverhalen en het leven van Muhammad (vrede zij met hem)
 • Bijbelteksten in het licht van de Koran

 

Woordbetekenissen

 • Woordverklaringen in de Koran
 • Taalgebruik, stijl en beeldspraak in de Koran
 • Correcties en aanvullingen in Koranvertalingen
Vanuit welk begrip wordt de uitleg gegeven?

Wij geven neutraal les en baseren onze informatie altijd op de Koran, Soennah en betrouwbare overleveringen. Bij al onze studies, dus ook bij De Koran van Kaft tot Kaft, wordt er nauwkeurig op gelet dat de kennis betrouwbaar en correct is. Er is altijd veel aandacht en research bij. De uitleg van de Koran is vrij van enig sektarisch gedachtegoed en er wordt niet ingegaan op zaken waar door de eeuwen heen theologische of regelgevende discussies over zijn ontstaan tussen richtingen. De studie richt zich op het leren begrijpen van de Koran vanuit de achtergronden en context van de soerahs, de thematische structuren en samenhang in de Koran. Alle informatie qua uitleg (tafsier) komt uit betrouwbare en algemeen aanvaarde werken binnen de Ahl as-Soennah wal-Djamaa‘ah.

 

Gebruikte bronnen

De studie De Koran van Kaft tot Kaft komt voort uit jarenlange bestudering van de Koran en onderzoek in de diverse vakgebieden daaromtrent, zoals biografie van de profeet Muhammad (vrede zij met hem), geschiedenis van de Islam, islamitisch recht, vergelijkende godsdienstwetenschappen en kritische Bijbelstudies. De vruchten hiervan zijn te merken tijdens het uitleggen.

 

Bij de uitleg wordt vaak referentie gemaakt naar verklaringen en inzichten die te vinden zijn in klassieke, betrouwbare en alom geaccepteerde meesterwerken zoals de tafsierwerken van At-Tabari, Ibn Kathir, Al-Qurtubi, en As-Suyuti en natuurlijk hadithwerken zoals Sahih Al-Bukhari, Sahih Muslim en andere hadithwerken met hun uitleggen. Daarnaast wordt er ook verwezen naar biografische werken over profeten.

 

Wij hebben een privébibliotheek tot onze beschikking met meer dan 6500 boekwerken over de Koran, interpretatieleer, hadith, fiqh, theologie, Arabische taal, biografie van de profeet Muhammad (vrede zij met hem), geschiedenis van de Islam, islamitische rechtsgeleerdheid, vergelijkende godsdienstwetenschappen en Bijbelstudies en nog zoveel meer verdiepende werken over specifieke onderwerpen van de Islam. Al de boektitels hier opsommen is te veel en het zal de meeste mensen ook niet zoveel zeggen, al is het best imposant. Naast al de fysieke boeken beschikken we ook nog eens digitaal over zoveel meer enorme compendia aan werken.

Hoe werkt het online les volgen?

Speciaal voor deze studie is er een online leeromgeving gebouwd vanuit waar jij jouw lessen volgt en waar je ook allerlei nuttige informatie en extra leermateriaal vindt. Het is ontworpen om jouw leerbeleving te verrijken.

 

Een les bestaat uit 2 delen
Elke les duurt 2½ tot 3 uur en bestaat uit een deel 1 en 2. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om de les te volgen. Je hoeft dus niet 3 uren achter elkaar de les te volgen. Bij elk deel wordt aangegeven hoe lang dat deel duurt. Het is mogelijk om deel 1 en deel 2 op verschillende dagen te volgen. Wel zo fijn en handig.

 

Het volgen van de les
Iedere maandag om 00:00 uur start er een nieuwe lesweek en wordt er nieuwe les beschikbaar gesteld op jouw persoonlijke online leeromgeving. Je kunt zelf beslissen wanneer jij in die week de nieuwe les wilt volgen. Jij bepaalt dus jouw studiemoment. Vanaf het moment dat je een lesdeel ontgrendelt, heb je 48 uur de tijd om dat lesdeel volledig af te ronden. Wij adviseren je om een vast moment in je agenda te plannen voor het volgen van de les.

 

Is het je niet gelukt om jouw les in de actuele lesweek te volgen, dan blijft je les gewoon staan op je leeromgeving. Je kunt het alsnog volgen op een moment dat jou uitkomt. Lessen die je niet ontgrendeld blijven beschikbaar tot het einde van jouw studiejaar. 

 

Herhalen van een les
Als je een eerdere les(deel) op een later moment nog een keer zou willen bekijken, hetzij volledig of alleen een bepaalde soerah daarin óf om extra notities te maken, dan kan dat met jouw herhaallessen. Je kunt een herhaalles volgen wanneer jij daar zin in hebt en wanneer het jou uitkomt. Herhaallessen die je niet ontgrendelt blijven beschikbaar tot het einde van jouw studiejaar. De herhaallessen bieden jou extra gemak én de kans om de les nogmaals te volgen.

 

Consistent bezig blijven als Student van de Koran
Ons studiesysteem is bewust zodanig opgezet om de druk erop te houden. Het is belangrijk om bij te blijven met de lesstof en deze niet te laten versloffen of lessen te laten opstapelen.

Wat vinden anderen?

4,9
4,9 van 5 sterren (op basis van 66 reviews)
Uitstekend94%
Heel goed6%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Je bent nog maar 1 klik verwijderd
van de beste investering van je leven

je bent nog maar 1 klik verwijderd van de
beste investering

van je leven

Ontvang
De Koran van Kafttot Kaft
Brochure in je mailbox

Ontvang
De Koran van Kaft tot Kaft
Brochure in je mailbox

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
De-Koran-van-Kaft-tot-Kaft-brochure.png

Veelgestelde vragen

Voor welk leerweg kiezen: Standaard of Premium?

De lessen zijn bij beide leerwegen hetzelfde. Het voordeel van de Premium is dat je de mogelijkheid hebt om vragen in te dienen. De docent zal jouw vraag persoonlijk beantwoorden op jouw online leeromgeving. Verder krijg je bij de Premium bonusvideo’s van de docent, waarin hij bepaalde zaken uit soerahs extra uitlegt en je krijgt ook enkele leuke kennistesten. Zo weet je of je iets hebt onthouden. De online leeromgeving van de Premium is hierdoor ook uitgebreider. Maar voor de duidelijkheid, bij beide leerwegen krijg je qua lesbehandeling hetzelfde. Vandaar dat we bij de Standaard zeggen “Als het jou puur om de kennis gaat” en bij Premium “Voor een beter persoonlijk begrip”. De keuze is aan jou.

Is de studie te volgen als je geen Arabisch kent?

De studie wordt in het Nederlands verzorgd en er wordt gewerkt met de Koranvertaling. Dus zelfs als je geen Arabisch begrijpt of het (nog) niet kunt lezen, kan je de studie gewoon volgen. Sterker nog, deze studie is juíst enorm van nut als je de Arabische taal niet beheerst en afhankelijk bent van vertalingen. Groot voordeel is ook dat tijdens de lessen belangrijke Arabische Korantermen worden verklaard en eventuele onduidelijkheden in de Koranvertaling opgehelderd. 

Probeer er als moslim trouwens wel naar te streven om de Koran te leren lezen in het Arabisch. Mocht je geïnteresseerd zijn, we hebben een effectief leerprogramma hiervoor: Koran Leren Lezen volgens de Dar-al-‘Ilm Methode.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee, dat is niet nodig. Voordat de soerahs (hoofdstukken van de Koran) worden behandeld krijg je eerst inleidende lessen. Deze zorgen voor een sterk fundament en de nodige inzichten om de Koran gelijk vanaf het begin goed te begrijpen. Het is namelijk niet verstandig om direct bij de eerste les al in de Koranteksten zelf te duiken, als je niet eerst een aantal belangrijke zaken rondom de Korangeleerdheid en achtergrond van de Koran leert begrijpen. De docent weet ook alles goed en helder uit te leggen en houdt tijdens de lessen rekening met een breed scala aan deelnemers. Er valt dan ook voor iedereen meer dan voldoende te leren, ongeacht of iemand beginnend of gevorderd is in kennis over de Islam. Maak je hier dus geen zorgen over.

Komt deze studie ook (weer) klassikaal?

Deze studie is 6 jaar lang achtereenvolgend klassikaal aangeboden, 5 klassen per week, in de grote steden, grote collegezalen op universiteiten en hogescholen tot de nok vol gevuld. Duizenden deelnemers volgden een studiejaar lang (32 weken) klassikaal deze studie. De vraag of deze studie ook online zou komen was enorm. Velen wilden de studie volgen, maar woonden ver weg van de grote steden óf omdat de klassen al vol zaten was er geen plek meer voor hen. Daarna is de stap gemaakt naar online en deze is zo goed geworden dat het klassikale, met alle charmes van in een klas zitten, niet meer opweegt tegen deze online. De online biedt jou veel meer lesuren (50 weken), veel meer uitleg, ongestoord les kunnen volgen, pauze en terugspoelfuncties, heldere graphics en toelichtingen die je in beeld ziet, een goede persoonlijke leeromgeving met extra leermateriaal én je hoeft ook geen enkele les meer te missen. Dat is er allemaal niet bij klassikaal. Online biedt jou dus veel meer voordelen en daarom bieden we deze studie nu alleen nog online aan.

Kan ik deze studie combineren met werk of hobby’s?

In principe moet dat prima kunnen. Dat de studie online is, is zelfs juist een uitkomst als je een druk bestaan hebt. Het wordt zo een stuk gemakkelijker om deze mooie studie te kunnen volgen. Maar uiteindelijk moet jij zelf kijken hoe jij jouw tijd gaat indelen, om deze belangrijke studie te laten passen in jouw agenda.

Heeft inschrijven zin als ik niet elke les op tijd kan volgen?

Uiteraard. Het kan altijd wel eens gebeuren dat je een les niet hebt kunnen volgen in de week dat deze nieuw op je online leeromgeving kwam. Het fijne is dat jouw les gewoon blijft staan op je leeromgeving. Je kunt het alsnog volgen op een moment dat jou uitkomt. Lessen die je niet ontgrendeld blijven beschikbaar tot het einde van jouw studiejaar. Neem dus gewoon die stap om nu te beginnen met je Koranstudie, voordat het er nooit van komt.

Kan ik langer dan een jaar doen over de studie?

Ja, dat kan. Na het verstrijken van de officiële studieduur kan je overstappen op een abonnement en daarmee doorgaan zolang je zelf wilt. Hoe dat verder werkt komt op je leeromgeving te staan.

Wat kost de studie en kan ik in termijnen betalen?
Het studiebedrag is voor een heel jaar en staat aangegeven als je klikt op de “Ja ik wil dit” buttons. Er zijn twee leerwegen met elk een eigen investering.
 
Betalen in 3 termijnen kan ook. Dit gaat via In3 tegen 0% rente. Bij het inschrijven kom je deze optie vanzelf tegen als je de stappen doorloopt.
 
Wij hebben geen winstoogmerk en bekostigen het Instituut met de studiegelden.
 
Mag ik mijn account delen of anderen laten meekijken?

Bij inschrijven krijg je 1 account, bedoeld voor 1 gebruiker. Vanuit dat account mag je binnen één huishouden wel samen kijken. Met één huishouden wordt bedoeld dat jij en de andere kijker, bijvoorbeeld jouw partner, op hetzelfde adres wonen. Als iemand op een ander adres woont, mag je jouw account niet delen met diegene of gezamenlijk de studie volgen, al is het directe familie. Dat telt niet als één huishouden. De bedoeling is dan dat de ander zich apart inschrijft. Wil je met de ander binnen jouw huishouden op verschillende momenten de les volgen, dan kan de één de les volgen als normaal en de ander via de herhaalles mogelijkheid. Wil je echter volledige vrijheid voor de verschillende kijkers binnen het huishouden, schrijf dan ieder apart in. Het is bovendien niet mogelijk om op verschillende apparaten tegelijk de studie te volgen. Je hebt namelijk alleen 1 account.

Is er contact met medestudenten?

In een besloten officiële Facebookgroep van De Koran van Kaft tot Kaft kunnen geregistreerde deelnemers elkaar vragen stellen en spreken over de studie.

Leer ik de Koran uit het hoofd bij deze studie?

Nee, het is geen memorisatie (hifz) studie. Deze studie betreft tafsier: uitleg over de Koran en de inhoud ervan.

Zijn er boeken inbegrepen bij deze studie?

Bij deze studie zijn boeken niet inbegrepen. Het kan namelijk zijn dat je bepaalde boeken al hebt.

Welke boeken heb ik nodig bij de studie?

Je hebt in ieder geval een Koranvertaling nodig. Daarnaast is er aanvullende literatuur welke sterk wordt aangeraden. Tijdens de eerste les wordt jou uitgelegd welke Koranvertaling het beste is om te gebruiken en over de aanvullende literatuur. Je hoeft nu dus nog niets aan te schaffen; mogelijk heb je bepaalde boeken zelfs al. Wacht tot het volgen van de eerste les. Op je leeromgeving zal deze informatie ook komen te staan mét een handige link naar een leverancier. Deze heeft voor onze studenten speciale pakketten samengesteld om te bestellen tegen een scherpe actiebundelprijs. Je kunt zo zelf kiezen welke boeken je eventueel wilt kopen.

Wat heb ik verder nog nodig bij de studie?

Wij raden je aan om onze Koran van Kaft tot Kaft schrijfpakket erbij te nemen Het is niet verplicht, maar wel erg handig. Je kunt deze gelijk bestellen bij inschrijven of achteraf. Dit pakket bevat een exclusieve ‘De Koran van Kaft tot Kaft’ notitieboek (A5 formaat), ‘De Koran van Kaft tot Kaft luxe pen, ‘De Koran van Kaft tot Kaft’ potlood, lichtgevende stift, een multifunctionele liniaal voor je thematitels met daarop ook de ‘Cirkel van Profeetschap’ die in elke les naar voren komt, een apart blad met de ‘Cirkel van Profeetschap’ om aan de binnenkant van jouw Koranvertaling te plakken, een leuke boekenlegger voor in jouw Koran met alle soerahs daarop én een motivatiepasje. Met het schrijfpakket ben je in één keer goed voorbereid. Het leuke is ook dat jij dit notitieboek netjes in jouw boekenkast kunt bewaren naast je Koran.

Hoe ziet een les eruit? Wat zie ik in beeld?

Je ziet sowieso de docent en visuele beelden zoals teksten, Koranverzen, recitaties, schema’s en animaties. Hierdoor blijft het levendig, boeiend en interessant. Wij willen jouw géén beleving meegeven zoals bijvoorbeeld te zien is bij een Facebook Live lezing of opname met een webcam, zoals bij een Zoom- of Teams-meeting, waarbij de hele tijd alleen de docent prominent in beeld te zien is en de kwaliteit matig kan zijn. Ons doel is om jou de Koran zo goed mogelijk te laten begrijpen en dat jij echt wordt meegenomen in de lesstof. Professionele lessen van hoge studiokwaliteit horen daarbij.

Kan ik vragen stellen bij een les?

Ja dat kan als je kiest voor de leerweg Premium. Je krijgt deze persoonlijk beantwoord op jouw online leeromgeving. Je hebt ook altijd toegang hiertoe.

Is er huiswerk?

Op je online leeromgeving wordt aangegeven wat je alvast voorbereidend kunt doornemen voor de komende les. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en je zult de stof zo ook beter oppikken. Naast de lessen staan er op je leeromgeving leer- of zoekopdrachten. Deze zijn niet verplicht om te doen en vooral bedoeld ter aanvulling bij de studie en je eigen kennisontwikkeling.

Krijg ik een certificaat of bewijs van deelname?

Na het volledig afronden van de studie is het optioneel (dus niet verplicht) om een examen af te leggen. Bij het behalen van een voldoende ontvang je een certificaat. Als student van deze studie zal je hierover meer details ontvangen via jouw leeromgeving.

Kan ik een vakantie inplannen?

Op je online leeromgeving staat de jaarplanning met vermelding van de lesweken. Aan de hand daarvan kan je zelf kijken wanneer je een vakantie wilt inplannen. De lessen die je daardoor ‘mist’ blijven gewoon op je leeromgeving om in te halen.

Kan ik eerst een proefles volgen?

Vanwege het moeten inloggen op de online leeromgeving is een proefles niet mogelijk. Er zijn fragmenten van lessen te zien op onze social media kanalen.

Is deze studie ook geschikt voor kinderen?

Deze studie is qua denkniveau gericht op volwassenen en niet op kinderen. Voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 is onze online studie ‘Koran voor Kids’ heel goed. Zelfs voor volwassenen is het leuk en leerzaam.

Is de studie te volgen als ik dyslectisch ben?

Je kunt de studie volgen, maar er wordt wel veel informatie gedeeld en dat vergt de nodige aandacht van je. Aangezien er Koranteksten worden uitgelegd, zal er vanzelfsprekend tijdens de studie gebruik worden gemaakt van de Koranvertaling. Er komt ook steeds informatie in beeld. Lezen hoort er dus in principe wel bij. Is het echter je insteek om alleen te luisteren en zo de informatie tot je te nemen en niet dat je zozeer wilt meelezen, dan kan dat uiteraard ook. Dit is een besluit dat je zelf moet nemen. 

 

In de tijd toen de studie alleen klassikaal werd aangeboden waren er deelnemers die slechtziend en zelfs blind waren. Zij wilden gewoon de uitleggen horen. 

 

Dat de studie nu online is geeft echter wel het voordeel om te kunnen pauzeren, terugspoelen en opnieuw luisteren wat de docent uitlegde. Je kunt dan ook op eigen gemak tussendoor de Koranverzen lezen of je aantekeningen maken.

Is het bestuderen van de hele Koran wel mogelijk in 1 jaar?

Jazeker, met onze ervaring hierin en aanpak kan het alhamdoelillah. Was dit niet zo, dan konden we deze studie niet al jaren achter elkaar aanbieden. Onder het tabje ‘Wat ga ik leren’ kan je lezen waar de studie over gaat, wat er wordt behandeld en hoe het wordt behandeld. Uiteraard ben je nooit uitgeleerd over de Koran, maar deze studie helpt je enorm op weg.