Skip to content

Praktische tips om de Koran beter te kunnen lezen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp


Ustadh Saoed Khadje

Docent Dar-al-‘Ilm – Instituut voor Islamstudies

 

Wil jij de Koran beter kunnen lezen? Deze praktische tips zullen je helpen om de Koran vlotter te kunnen lezen.

  1. Lees een vers eerst rustig door. Kijk daarbij goed naar alle klinkertekens en koppeltekens. Let ook op de lange klanken.
  2. Herhaal het vers zo veel mogelijk totdat je deze vlot leest.
  3. Dan pas ga je naar het volgende vers en doe je daar hetzelfde.
  4. Vervolgens lees je beide verzen als 1 geheel. Herhaal dit een paar keer.
  5. Neem daarna weer een nieuwe vers, herhaal deze totdat je het vlot leest en koppel deze dan aan de 2 eerdere verzen die je had gelezen.
  6. Lees de 3 verzen aan een stuk door en herhaal dit een aantal keren.

Blijf dit op deze manier doen met de daaropvolgende verzen en je zult zien hoe jouw lezen erop vooruitgaat in shaa Allah. Wees niet gehaast in het oefenen. Je hoeft de Koran niet voor morgen al uit te lezen. Streef ernaar om het in ieder geval goed te lezen. Oefening baart kunst.

Luister ook naar een rustige en duidelijke Koranrecitatie van de verzen die je leest. Zo weet je zeker dat je het goed uitspreekt.

Succes!

Kan je nog geen Koran lezen? Leer het dan bij Dar-al-‘Ilm in slechts 4 zondagen. 100% succes gegarandeerd! Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bekijk ook één van de onderstaande artikelen

Hij is één van de belangrijkste Koranexegeten (uitleggers) van de klassieke periode. Zijn tafsierwerk Djaami’ al-Bayaan ‘an Ta’wiel Aay al-Qoer‘aan is één van de grootste klassiekers die tegenwoordig nog beschikbaar is. Het is zonder twijfel een monumentale tafsier van de Koran.