Docenten en trainers

Wij garanderen kwaliteit en deskundigheid. Het Instituut voor Islamstudies werkt met gekwalificeerde docenten. Al onze docenten en trainers hebben een academische achtergrond en ruime ervaring met onderwijs en trainingen. De docenten hebben ook ruime ervaring met spreken in het publieke domein en het verrichten van islamwetenschappelijke onderzoeken. Zij zijn vakbekwaam voor het gebied waarop zij worden ingezet. En ze zijn actief betrokken bij de samenleving en de diverse maatschappelijke vraagstukken rondom de Islam en moslims in Nederland.

Gastdocenten

Het instituut voor Islamstudies nodigt soms ook gastdocenten of trainers uit. Deze worden ingezet op basis van hun expertise op een bepaald vakgebied. Onze gastdocenten bestaan uit docenten en onderzoekers uit de academische wereld of deskundigen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Internationale geleerden worden van tijd tot tijd uitgenodigd om een academisch georiënteerde gastcollege of training te verzorgen over een specifiek onderwerp.

Oprichter en leidinggevende
Ustadh Saoed Khadje is de oprichter en leidinggevende van het Instituut voor Islam Studies – Dar-al-‘Ilm. Hij is docent islamwetenschappen en doceert vooral over de Koran en context gerelateerde onderwerpen, waaronder Koranexegese (tafsier), godsdienstgeschiedenis en de sociale context van de openbaring ten tijde van het leven van de profeet Muhammad (vrede zij met hem). De ustadh is een bevlogen en krachtige spreker: een motiverende docent die telkens weer de hersens weet te prikkelen of de harten weet te raken, vaak ook met een vleugje humor.
Docent islamwetenschappen
Ustadh Remy ‘Abu Safwan’ Soekirman is docent islamwetenschappen bij het Instituut voor Islam Studies – Dar-al-‘Ilm. Hij verzorgt vakken die gerelateerd zijn aan de geloofsleer, Koran, hadiethstudies en het islamitisch recht (fiqh). Met zijn brede kennis kan hij spreken over verschillende thematische onderdelen van het geloof. Hij spreekt graag over het goede gedrag en is daar zeker ook zelf een voorbeeld van. Met zijn woorden weet hij de mensen iedere keer weer te boeien. De ustadh is naast begenadigd spreker ook iemand die bekend staat om zijn zachtheid en mildheid. Het is moeilijk om niet van deze ustadh te houden als je hem hoort of ziet.
Docent islamitische wetenschappen en psychologie
Ustadh Abdallah is docent islamitische wetenschappen en islamitische psychologie bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Zijn passie en expertise op het gebied van de theologie, hadiethwetenschappen en de historie van islamitische bronnen zijn al heel snel te merken bij hem. Hij is ook breed onderlegd in de Koranwetenschappen en de theorie van de islamitische jurisprudentie (usul al-fiqh). Ustadh Abdallah is bovendien gedragsspecialist. Hij heeft zich gespecialiseerd in de islamitische psychologie en opvoedingsleer, en weet deze ook op interessante wijze te vergelijken met de westerse visies op psychologie en pedagogiek. Zijn analyses en wijze van relativeren zijn enorm interessant voor professionals werkzaam in de GGZ, jeugdzorg, onderwijs en het sociale domein.
Docent Arabische taalwetenschappen
Ustadh Achmed maakt deel uit van het Arabisch docententeam van Dar-al-‘Ilm. Hij is een gedreven docent en heel energiek in de klas. Hij weet de harten van zijn studenten te stelen. Ustadh Achmed is gespecialiseerd in de Arabische taalwetenschappen, tadjwied (Koranrecitatie) en islamitische wetenschappen. Hij volgde islamitische opleidingen in Marokko, memoriseerde de Koran en werd bekwaam in de recitatie van de Koran (tadjwied).
Docente Arabische taal
Ustadha Mariam maakt deel uit van het Arabisch docententeam van Dar-al-‘Ilm. Zij heeft bij het Instituut zeker haar sporen verdiend als docente en als een drijvende kracht achter onze Arabische taalstudie. Binnen het Arabische docententeam wordt zij erg hoog gewaardeerd. Ook van een ieder die les van haar heeft gekregen weet zij altijd de waardering en het respect te krijgen.
Je zult hem niet kennen van lezingen of Youtube. Voor zijn activiteiten met Islamonderwijs is hij namelijk alleen bij Dar-al-‘Ilm actief. Overdag is hij druk in de weer met zijn werk in het onderwijs en daarnaast is hij gediplomeerd trainer van een voetbalelftal. Hij houdt ervan om met jong volwassenen bezig te zijn.