Diensten

Het Instituut voor Islamstudies biedt sinds 2000 studies aan over de Islam. De studies worden verzorgd in de Nederlandse taal. Wij zijn het meest omvangrijke instituut op het gebied van islamstudies voor particulieren met studielocaties in diverse steden in Nederland en België.

Trainingen en seminars voor overheden en instellingen

Dar-al-‘Ilm beschikt over ruime expertise in de ontwikkelingen op het gebied van de Islam en moslims in Nederland. Wij bieden verschillende programma’s en trainingen op maat aanbieden voor verschillende overheidsorganen en instellingen in Nederland.

Gastcolleges

Onze docenten kunnen worden ingehuurd om een training of studie voor de eigen organisatie of instelling te verzorgen. In het bijzonder aangaande ontwikkelingen van de Islam in het Westen (m.n. Nederland) en kwesties gerelateerd aan de studie van het islamitisch recht als tevens de rol daarvan in westerse samenlevingen.

Toespraken

Het is mogelijk onze docenten te laten spreken op een bijeenkomst of conferentie.

Nationaal Islam Congres

Dar-al-‘Ilm is de organisator van het (tweejaarlijkse) Nationaal Islam Congres: het grootste islamevenement van Nederland.

Nasiha Consultancy

Wij treden op als raadsman, geven bijstand en doen aan bemiddeling in kwesties die betrekking hebben op huwelijksrelaties, huwelijkse conflicten en scheidingskwesties.

Boek een spreker of trainer

Vul het formulier in met daarin je aanvraag. Omschrijf het thema of doelstelling van je bijeenkomst. Vermeld eventuele bijzonderheden er ook duidelijk bij.