Vanaf welke leeftijd kan iemand zich inschrijven?

Wij zijn gericht op volwassenonderwijs. Inschrijven is mogelijk vanaf 18 jaar. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor 17-jarigen met schriftelijke instemming van de ouders of toezichthouders. Dit kan met ons besproken worden.

Wat betekent het als er een wachtlijst is ontstaan voor een studie?

Wanneer er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen in een collegeruimte, spreken wij over een wachtlijst. Plaatsing is dan op basis van binnenkomst van betaling van het studiebedrag. Als je hebt betaald, maar het lukt toch niet om je te plaatsen, dan ontvang je jouw betaling terug van ons.

Hoe moet ik mij inschrijven?

Inschrijven geschiedt online via onze website. Wij ontvangen de gegevens zoals door jou is opgegeven. Inschrijven voor een studie is niet vrijblijvend. Wij verwijzen je hiervoor door naar Artikel 7, Artikel 13 en Artikel 14.

Kan ik onaangekondigd naar een college komen en deze bijwonen?

Zonder het kunnen aantonen van een Dar-al-‘Ilm studentenkaart of jouw naam op onze registratielijst, kun je geen toegang krijgen tot de collegezaal. Bij iedere college worden de studentenkaarten en registratielijsten gecontroleerd. Als je de studie wilt volgen, kan dat alleen door eerst in te schrijven.

Kan ik een proefles volgen?

Proeflessen kunnen niet worden aangevraagd tijdens een inschrijfperiode. Inschrijvingen van degenen die het zeker wil volgen gaan altijd voor op iemands wens voor een proefles. Onze ervaring is bovendien dat mensen zich tot op de laatste dag nog inschrijven. Een proefles kan daarom alleen worden aangevraagd via ons secretariaat na de eerste, tweede of derde collegedag. Dat betekent automatisch dat je minimaal één collegedag hebt gemist. Een proefles is pas mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat onze klassen doorgaans vol raken. De kans dat je een proefles zult kunnen volgen, kunnen wij niet garanderen.

Aan proeflessen kunnen kosten verbonden zijn. Na jouw aanvraag word je hiervan op de hoogte gesteld en krijg je verdere instructies van ons. Zonder het kunnen aantonen van een Dar-al-‘Ilm Studentenkaart of akkoord voor een proefles kun je geen toegang krijgen tot de collegezaal.