Dar-al-'Ilm & corona

Van de ene op de andere dag veranderde de wereld door het coronavirus. De vrijheden die wij altijd gewend waren, werden ingeperkt door corona maatregelen en ons leven kent sindsdien een heel andere inrichting. Dit zien wij op straat, in winkels en restaurants, op het werk en in het onderwijs. Ook in onze ontmoetingen met elkaar merken wij dit. Alles wordt digitaler en alles is meer op afstand.

Als organisatie hebben wij de veranderingen ook gemerkt: opeens heel snel omschakelen, plannen rondom studies veranderen en allerlei aanpassingen treffen. Plannen om online-studies te ontwikkelen en aan te bieden hadden we al, maar nu kwam alles in een stroomversnelling. Met man en macht is er onophoudelijk gewerkt om de organisatie draaiende te houden, terwijl wij tegelijkertijd ook over onze eigen gezondheid moesten waken. 

Bij het hervatten van de lessen in een klassikale omgeving tevens hebben wij al de richtlijnen van het RIVM in acht genomen, voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers. Zo creëren we samen een veilige leer- en werkomgeving. Dit houdt echter wel in, dat door de anderhalve meter maatregel, er veel minder mensen kunnen deelnemen aan een klassikale studie, terwijl de vraag naar onze studies alhamdoelillah groot blijft. 

Maar boven alles staat, dat wat wij meemaken slechts een beproeving is, en Allah weet als beste wat de wijsheid ervan is. Het is nu vooral een uitdaging om in ‘mindere’ tijden, er het beste van te maken. Dat is ook wat wij altijd hebben gedaan: blijven doorgaan, niet opgeven en het beste blijven leveren met de toelating van Allah. 

وَعَسَىٰٓ أَن تَكۡرَهُواْ شَيۡ‍ٔٗا وَهُوَ خَيۡرٞ لَّكُمۡۖ وَعَسَىٰٓ أَن تُحِبُّواْ شَيۡ‍ٔٗا وَهُوَ شَرّٞ لَّكُمۡۚ 

وَٱللَّهُ يَعۡلَمُ وَأَنتُمۡ لَا تَعۡلَمُونَ ٢١٦

Het kan zijn dat jullie een hekel hebben aan iets, terwijl het juist goed voor jullie is. 

En het kan ook zijn dat jullie van iets houden, terwijl het juist slecht voor jullie is. 

Het is Allah die (de reden ervan) weet, terwijl jullie dat niet weten. 

[Koran, soerah Al-Baqarah 2:216]

 

فَإِنَّ مَعَ ٱلۡعُسۡرِ يُسۡرًا ٥ إِنَّ مَعَ ٱلۡعُسۡرِ يُسۡرٗا ٦

En zeker, met het ongemak komt ook gemak.

Zeker, met het ongemak komt gemak.

[Koran, soerah Ash-Sharh 94:5-6]

Het komt wel weer goed in shaa Allah. En hopelijk beter dan hoe het eerst was.

Deel dit bericht met iemand!