Welkom bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm is het grootste onafhankelijke onderwijsinstituut op het gebied van Islamstudies in Nederland. Al sinds 2001 staat ons instituut aan de top en is het een voorbeeld voor vele anderen. Bij ons doe je op een toegankelijke, neutrale en professionele wijze kennis op over de Islam. Wij hebben meerdere studielocaties in het land.

Blijf op de hoogte van alle studies en events

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER ONZE STUDIES?

De kennis die ik heb opgedaan tijdens deze cursus maakt mij ervan bewust hoe weinig kennis ik eigenlijk heb wat mij motiveert om mij veel meer te verdiepen in de Islam.
Mijn ervaring met de lessen ‘introductie tot de Hadith’ waren heel leerzaam en uitgebreid. Het is fijn als alles specifiek wordt uitgelegd en je vragen kan stellen. Ik zou het zeker aanbevelen aan kennissen en familieleden, wat ik reeds al gedaan heb. Zij hebben zich al opgegeven voor verschillende studies. Ik heb veel informatie opgedaan en het waren zeer interessante lessen die gegeven werden door een ervaren moslim leraar.
Ik zou het zeer zeker aanbevelen. Het overtrof zelfs mijn verwachtingen. Heel erg veel geleerd en kan niet wachten om me voor een gevolg in te kunnen schrijven. Ben super enthousiast. Shokran bezaf.
Deze studie was voor mij een perfecte introductie tot de Hadith wetenschappen.Over het algemeen ging ik bij Hadith alleen uit van overleveringen over de profeet. Door deze studie weet ik dat het veel meer is. Daarnaast vond ik het erg interessant om wat verdieping te krijgen over de authenticiteit van Hadith. Ik vind het prettig dat ik nu weet waarom Hadith als sahih beschouwd worden of niet. Als student sociale wetenschappen word ik regelmatig geconfronteerd met vraagstukken die de authenticiteit van Hadith in de Islam in twijfel trekken. Door deze cursus weet en kan ik nu onderbouwen waarom Hadith authentiek zijn. Ik heb kennis kunnen maken met de wetenschappelijke kant van de Islam.
Deze studie heeft mij veel nieuwe en waardevolle inzichten gegeven in Hadith, Hadith wetenschappen en het leven van bekende Hadith geleerden/verzamelaars. Ik ben erg onder de indruk van de methode die men gebruikte om Hadith te verzamelen en te beoordelen op authenticiteit. Kortom, de studie heeft mij zeker verrijkt met nieuwe kennis en handvatten om zelf meer onderzoek naar Hadith te doen.
Vorige
Volgende

10 REDENEN OM ISLAMSTUDIES BIJ DAR-AL-‘ILM TE VOLGEN

  • Een professioneel instituut
  • Onafhankelijk en neutraal
  • Gekwalificeerde en ervaren docenten
  • Unieke studies van academisch niveau
  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel
  • Authentieke kennis vanuit de Koran en Soennah
  • Goed te combineren met studie en/of werk
  • Eigentijds, interactief en inspirerend
  • Iedereen voelt zich welkom bij ons
  • Al 20 jaar het vertrouwde adres voor Islamstudies