Wegens het Coronavirus en de maatregelen van het RIVM, worden alle studies tot nader order verplaatst. De studenten die al een studie bij ons begonnen zijn, hebben hierover een e-mail ontvangen met verdere informatie.

Instituut voor Islamstudies

Welkom bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm is het grootste onafhankelijke onderwijsinstituut op het gebied van Islamstudies in Nederland. Al sinds 2001 staat ons instituut aan de top en is het een voorbeeld voor vele anderen. Bij ons doe je op een toegankelijke, neutrale en professionele wijze kennis op over de Islam. Wij hebben meerdere studielocaties in het land.

Wil je op de hoogte blijven van alle studies en events?Vul dan hier je gegevens in.

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER ONZE STUDIES?

Wederom een super cursus. Erg leerzaam, interessant en leuk. Het is al weer de tweede cursus die ik heb gevolgd. Ik kan studies bij Dar-al-‘Ilm zeker aanraden aan een ieder. In Shaa Allah volgen er vele cursussen voor mij.  
Ik heb de lessen ervaren als intensief, maar heel erg interessant ook omdat er naast het leren tussendoor het verhaal achter de soewar wordt verteld. Ik ben verbaasd over hoe snel ik het lezen heb geleerd. Om het bij te houden is het wel nodig om veel te oefenen, maar door deze lessen heb ik een grote stap gezet in de goede richting. Hier wil ik de trainers heel erg voor bedanken!
Ik vond het een super programma! Het programma is beter uitgekomen dan dat ik had verwacht. Het was heel fijn om alles vanaf het begin tot eind te behandelen. Ik heb heel veel dingen geleerd waar ik niets vanaf wist/dacht dat ik het juist wist. Ustadh legt duidelijk en uitgebreid uit, waardoor het makkelijker is om de stof de begrijpen. Ik zou dit programma zeker iedereen aanraden om te volgen.
Geweldig! De studie was boven mijn verwachtingen en heb het als zeer positief ervaren. Ik zou deze studie aan elke moslim aanbevelen. Noodzakelijke kennis die iedere moslim zou moeten kennen.
Ik had niet verwacht dat ik na 4 zondagen al uit de Koran zou kunnen lezen. De lessen zijn erg goed voorbereid en perfect voor beginners. Omdat ik geen letter kende was ik bang dat ik het niet goed zou kunnen volgen, maar de docenten houden rekening met iedereen en passen het tempo aan. Ik raad deze cursus aan iedereen aan. Het is masha’Allah prachtig om te zien hoe makkelijk Allah het voor ons maakt om zijn woorden te kunnen lezen. Kortom, ik ben erg tevreden met het resultaat en met de docent en de begeleiding.
Ik zou deze cursus zeker aanraden om kennis en inzicht op te doen op het gebied van familie- en erfrecht. Ik vond de lessen duidelijk en dit komt door de lesstof van de docent en zijn manier van lesgeven. Moge Allah hem hiervoor belonen. Mijn verwachting vooraf was om kennis op te doen en inzicht te krijgen over familie- en erfrecht. Mijn verwachtingen zijn waar gemaakt. Ik heb zeker geen spijt gehad dat ik hiervoor bijna een uur moest rijden om hieraan deel te nemen. Je zult geen spijt krijgen.
Een geweldige ervaring en aanvulling op mijn leven. De kennis die ik heb opgedaan was een boost voor mijn Imaan. Zeker een aanrader om deze cursus te volgen.
Erg leerzaam! Het was zelfs boven verwachting goed, Ma Shaa Allah. Zeer zeker zou ik het aanbevelen. De lessen mogen wel iets meer tijd krijgen. 7/8 lessen zou perfect zijn. Oh! En de # zou handig zijn bij iedere slide.
Ik zou deze cursus zeker aanraden om kennis en inzicht op te doen op het gebied van familie- en erfrecht. Ik vond de lessen duidelijk en dit komt door de lesstof van de docent en zijn manier van les geven. Moge Allah hem hiervoor belonen. Mijn verwachting vooraf was om kennis op te doen en inzicht te krijgen over familie- en erfrecht. Mijn verwachtingen zijn waar gemaakt. Ik heb zeker geen spijt gehad dat ik hiervoor bijna een uur moest rijden om hieraan deel te nemen. Je zult geen spijt krijgen!
De kennis die ik heb opgedaan tijdens deze cursus maakt mij ervan bewust hoe weinig kennis ik eigenlijk heb wat mij motiveert om mij veel meer te verdiepen in de Islam.
Deze studie was voor mij een perfecte introductie tot de Hadith wetenschappen.Over het algemeen ging ik bij Hadith alleen uit van overleveringen over de profeet. Door deze studie weet ik dat het veel meer is. Daarnaast vond ik het erg interessant om wat verdieping te krijgen over de authenticiteit van Hadith. Ik vind het prettig dat ik nu weet waarom Hadith als sahih beschouwd worden of niet. Als student sociale wetenschappen word ik regelmatig geconfronteerd met vraagstukken die de authenticiteit van Hadith in de Islam in twijfel trekken. Door deze cursus weet en kan ik nu onderbouwen waarom Hadith authentiek zijn. Ik heb kennis kunnen maken met de wetenschappelijke kant van de Islam.
Vorige
Volgende

10 REDENEN OM ISLAMSTUDIES BIJ DAR-AL-‘ILM TE VOLGEN

  • Een professioneel instituut
  • Onafhankelijk en neutraal
  • Gekwalificeerde en ervaren docenten
  • Unieke studies van academisch niveau
  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel
  • Authentieke kennis vanuit de Koran en Soennah
  • Goed te combineren met studie en/of werk
  • Eigentijds, interactief en inspirerend
  • Iedereen voelt zich welkom bij ons
  • Al 20 jaar het vertrouwde adres voor Islamstudies