Wegens het Coronavirus en de maatregelen van het RIVM, worden alle studies tot nader order verplaatst. De studenten die al een studie bij ons begonnen zijn, hebben hierover een e-mail ontvangen met verdere informatie.

Instituut voor Islamstudies

Welkom bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm is het grootste onafhankelijke onderwijsinstituut op het gebied van Islamstudies in Nederland. Al sinds 2001 staat ons instituut aan de top en is het een voorbeeld voor vele anderen. Bij ons doe je op een toegankelijke, neutrale en professionele wijze kennis op over de Islam. Wij hebben meerdere studielocaties in het land.

ISLAM QUIZ MASTER

Wil je op de hoogte blijven van alle studies en events?Vul dan hier je gegevens in.

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER ONZE STUDIES?

De cursus Islamitische familie- en erfrecht is een verrijking voor iedere moslim. Het oversteeg mijn verwachtingen, omdat een vrij moeilijk onderwerp in goed te volgen stukken is opgedeeld. De genoemde voorbeelden waren duidelijk. Vooral de casus van erfrecht op het eind hebben bijgedragen aan mijn kennis. Zie zie je hoe ingewikkeld het eigenlijk is. Bedankt voor de kennis! DjazzakAllahoe Khairan!
Dit programma heeft mijn verwachtingen overtroffen. Alhamdullilah, ik ben super blij dat ik nu de Quran kan lezen. Uiteraard moet je thuis wel je huiswerk bijhouden, maar dan merk je ook vooruitgang die je boekt. Het is dus wel degelijk mogelijk om in 4 dagen Quran te leren lezen en ik raad het iedereen aan. Ten slotte wil ik alle leraren en assistenten bedanken. Moge Allah jullie hiervoor rijkelijk belonen.
Mijn ervaring met de lessen ‘introductie tot de Hadith’ waren heel leerzaam en uitgebreid. Het is fijn als alles specifiek wordt uitgelegd en je vragen kan stellen. Ik zou het zeker aanbevelen aan kennissen en familieleden, wat ik reeds al gedaan heb. Zij hebben zich al opgegeven voor verschillende studies. Ik heb veel informatie opgedaan en het waren zeer interessante lessen die gegeven werden door een ervaren moslim leraar.
De ervaring was zeer prettig en boven mijn verwachtingen. Ik heb veel geleerd betreft gezins- en erfrecht. Ik zal dit zeker doorgeven in mijn omgeving en waar nodig toepassen In Shaa Allah. Zou het anderen zeker aanbevelen In Shaa Allah. Bedankt voor het overdragen van uw kennis!
Dit programma is een verrijking voor mij als moslima. Het is opgebouwd op een manier waardoor je aan het einde van de cursus niet anders kan dan de Koran lezen. Ik ben begonnen met het alfabet en ben na 4 lessen geëindigd met soerah Al-Baqarah. Mijn complimenten voor de leraar en het programma.
Ik heb dit programma als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik ben erg dankbaar. Ustadh Feroz heeft een hele goede, fijne manier van onderwijzen. Het was beter dan mijn verwachting.
Geweldig! De studie was boven mijn verwachtingen en heb het als zeer positief ervaren. Ik zou deze studie aan elke moslim aanbevelen. Noodzakelijke kennis die iedere moslim zou moeten kennen.
Vorige
Volgende

10 REDENEN OM ISLAMSTUDIES BIJ DAR-AL-‘ILM TE VOLGEN

  • Een professioneel instituut
  • Onafhankelijk en neutraal
  • Gekwalificeerde en ervaren docenten
  • Unieke studies van academisch niveau
  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel
  • Authentieke kennis vanuit de Koran en Soennah
  • Goed te combineren met studie en/of werk
  • Eigentijds, interactief en inspirerend
  • Iedereen voelt zich welkom bij ons
  • Al 20 jaar het vertrouwde adres voor Islamstudies