Wegens het Coronavirus en de maatregelen van het RIVM, worden alle studies tot nader order verplaatst. De studenten die al een studie bij ons begonnen zijn, hebben hierover een e-mail ontvangen met verdere informatie.

Instituut voor Islamstudies

Welkom bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm is het grootste onafhankelijke onderwijsinstituut op het gebied van Islamstudies in Nederland. Al sinds 2001 staat ons instituut aan de top en is het een voorbeeld voor vele anderen. Bij ons doe je op een toegankelijke, neutrale en professionele wijze kennis op over de Islam. Wij hebben meerdere studielocaties in het land.

Wil je op de hoogte blijven van alle studies en events?Vul dan hier je gegevens in.

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER ONZE STUDIES?

Ik had niet verwacht dat ik na 4 zondagen al uit de Koran zou kunnen lezen. De lessen zijn erg goed voorbereid en perfect voor beginners. Omdat ik geen letter kende was ik bang dat ik het niet goed zou kunnen volgen, maar de docenten houden rekening met iedereen en passen het tempo aan. Ik raad deze cursus aan iedereen aan. Het is masha’Allah prachtig om te zien hoe makkelijk Allah het voor ons maakt om zijn woorden te kunnen lezen. Kortom, ik ben erg tevreden met het resultaat en met de docent en de begeleiding.
Voordat ik met de studie begon had ik verwacht dat we de Koran vanaf de eerste tot de laatste bladzijde zouden doornemen en je uitleg kreeg voor de betekenis. Tijdens de studie als eerst de Koran in de context geplaatst van de tijd waarin de Koran werd geopenbaard. Vervolgens is de context verdeeld in verschillende fasen van Profeetschap van de Profeet Muhammad (vrede zij met hem). Dit in combinatie met de gedetailleerde uitleg van Ustad Saoed Khadjé is van ongekende waarde geweest voor mij persoonlijk. Hiermee heeft de studie mij niet alleen de Koran uitgelegd, maar ook uitgelegd wie ik ben als Moslim en wat Allah Subhanahu wa ta’ala van mij verwacht als Moslim. Dit zijn zaken waarmee ik in het verleden worstelde door de vele onderwerpen die ik hoorde en waarover ik las, maar niet aan elkaar kon knopen. Om deze reden kan ik deze studie aan iedereen aanbevelen die verder wilt komen in zijn geloof, maar ook aan niet-moslims die de échte Islam willen leren kennen in een maatschappij waarin de Islam door velen wordt gestigmatiseerd.
Het programma was erg leuk en leerzaam. Het programma is op goed niveau gegeven, maar toch goed om te volgen. Erg leuk vond ik dat er een koppeling werd gemaakt met Nederlands recht en hoe wij in Nederland rekening kunnen houden met Islamitisch erf- en huwelijksrecht.
Geweldig! Mooi, zachte manier van uitleg zoals karakter van onze profeet (vzmh). Ik hoop snel op een deel 2.
Ik heb de studie als zeer positief en leerzaam ervaren. Ook boven mijn verwachtingen. Ik kan het elk ieder aanraden om deze waardevolle kennis op te doen.
Beste Saoed en team, dankzij jullie lessen is een langgekoesterde droom uitgekomen: ik kan eindelijk de Koran lezen! De lessen waren prettig en vlot, maar ik weet ook het rijbewijs is binnen, maar nu komt het echte werk, de praktijk. Ik verheug me erop! Dank nogmaals.
Het is een leuke, leerzame studie. De studie omvat vele aspecten van de Hadith. Er worden vele Hadith behandeld als voorbeeld om de wetenschappen toe te lichten. Hadith & Sunnah hebben nu meer betekenis voor mij dan alleen de verhalen die je van je ouders mee krijgt. Ik ben een sterkere moslim geworden en daarom zou ik deze studie zeker aanraden.
Ik was in het begin erg zenuwachtig en enthousiast over wat er zou komen. Maar ik ben erg blij met wat ik geleerd heb en het was een mooie stap om te zetten. Ik vind het jammer dat het tot een einde is gekomen. De docent vertelde het werkelijk prachtig en was elke les geboeid. Ik zou het eker weer doen en anderen absoluut aanraden. Bedankt voor deze kans en dat dit opgezet is. Barak Allahoe feek.
Hele sterke lessen qua structuur. Intensief en je hebt soms niet eens door dat je Arabisch zelfstandiger aan het lezen bent. Masha’Allah super studie en aanrader voor iedereen. Shokran.
Ik zou zo een jaarstudie Islamitische psychologie volgen, omdat ik het echt interessant vind. Ik vond de lessen duidelijk. Ik zou deze cursus zeker aanraden. Ik moet wel zeggen als je 0% kennis hebt van psychologie, dan is de cursus heel pittig. Als je al wat kennis hebt opgedaan, dan is het wel te volgen. Denk niet na over de afstand, want het is het waard om die kennis op te doen!
Vorige
Volgende

10 REDENEN OM ISLAMSTUDIES BIJ DAR-AL-‘ILM TE VOLGEN

  • Een professioneel instituut
  • Onafhankelijk en neutraal
  • Gekwalificeerde en ervaren docenten
  • Unieke studies van academisch niveau
  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel
  • Authentieke kennis vanuit de Koran en Soennah
  • Goed te combineren met studie en/of werk
  • Eigentijds, interactief en inspirerend
  • Iedereen voelt zich welkom bij ons
  • Al 20 jaar het vertrouwde adres voor Islamstudies