Welkom bij Dar-al-‘Ilm Instituut voor Islamstudies. Dar-al-‘Ilm is het grootste onafhankelijke onderwijsinstituut op het gebied van Islamstudies in Nederland. Al sinds 2001 staat ons instituut aan de top en is het een voorbeeld voor vele anderen. Bij ons doe je op een toegankelijke, neutrale en professionele wijze kennis op over de Islam. Wij hebben meerdere studielocaties in het land.

Blijf op de hoogte van alle studies en events

WAT ZEGGEN DEELNEMERS OVER ONZE STUDIES?

Het afgelopen jaar heb ik de studie Koran van Kaft tot Kaft in Amsterdam gevolgd. De studie heeft mij naast heel veel kennis ook veel rust gegeven. Ik ben in een kort tijdsbestek veel te weten gekomen over de context en achtergrond van de Koran. Veel van mijn vragen zijn beantwoord en het heeft mij dichter tot Allah gebracht Al Hamdoulilah. Naast een verhoging van het kennisniveau over de Koran is de studie namelijk ook een verrijking voor mij geweest als mens. Ik keek er elke maandagavond naar uit om naar de les te gaan ondanks mijn drukke baan, bacheloropleiding en de files richting Amsterdam. Ik heb de studie volop gepromoot in mijn omgeving zodat ook zij mogen ervaren wat voor een positieve impact het heeft op je dagelijkse leven. Ik raad de studie Koran van Kaft tot Kaft dus absoluut echt iedereen aan!
Hele sterke lessen qua structuur. Intensief en je hebt soms niet eens door dat je Arabisch zelfstandiger aan het lezen bent. Masha’Allah super studie en aanrader voor iedereen. Shokran.
Leerzaam, interessante cursus die je de nodige basis geeft om verder onderzoek te doen naar Islamitische psychologie. Waar men te ‘lui’ voor is om basiskennis op te doen, is deze cursus een mooi moment. Wil je meer weten over wat de Islam zegt over moderne psychologie en hoe de Islam daartegenover staat? Dan is deze cursus zeker een mooie stap voor kennis en leidraad.
Een hele mooie & waardevolle studie. Ik heb veel kennis opgedaan en mooie lessen meegenomen voor mijzelf en mijn gezin. Ik voel mij sterker in mijn Imaan en inshallah zal ik een volgende studie weer bijwonen.
Super mooie en zeer waardevolle studie die veel kennis bijdraagt. Het wordt super duidelijk uitgelegd. In Shaa Allah zal ik nog meer studies bijwonen.
Deze studie heeft mij veel nieuwe en waardevolle inzichten gegeven in Hadith, Hadith wetenschappen en het leven van bekende Hadith geleerden/verzamelaars. Ik ben erg onder de indruk van de methode die men gebruikte om Hadith te verzamelen en te beoordelen op authenticiteit. Kortom, de studie heeft mij zeker verrijkt met nieuwe kennis en handvatten om zelf meer onderzoek naar Hadith te doen.
Goede methode om snel de stof door te hebben. Wat ik vroeger in jaren heb moeten leren, is nu in 4 zondagen weer terug. Kortom, de 4 best bestede zondagen uit mijn leven.
De cursus Islamitische familie- en erfrecht is een verrijking voor iedere moslim. Het oversteeg mijn verwachtingen, omdat een vrij moeilijk onderwerp in goed te volgen stukken is opgedeeld. De genoemde voorbeelden waren duidelijk. Vooral de casus van erfrecht op het eind hebben bijgedragen aan mijn kennis. Zie zie je hoe ingewikkeld het eigenlijk is. Bedankt voor de kennis! DjazzakAllahoe Khairan!
Ik kon het alfabet een beetje, maar niet zo goed dat ik ervan kon dromen. En nu kan ik er bij wijze van van dromen. Mensen verklaarden mij voor gek dat ik in 4 zondagen zou kunnen lezen, maar het is echt zo. IK KAN LEZEN. Aan de snelheid en vlotheid ga ik thuis werken Inshallah. Thanks voor deze ervaring!
Ik vond de studie een verrijking voor mijn leven. Het houdt me scherp en ook mij imaan heeft een boost gekregen. Ik heb een hoop geleerd en ben alleen maar leergieriger geworden naar ons mooie geloof.
Aangezien ik dyslectisch ben, wist ik niet of ik Arabisch zou kunnen leren in 4 zondagen omdat ik ook nog eens slecht ben in vreemde talen. Door de goede leermethode is het gelukkig gelukt! Het waren super leuke & leerzame dagen voor mij. Na lang het uit te hebben gesteld is het me eindelijk gelukt en kan ik de Koran lezen. Super bedankt voor alles!
Vorige
Volgende

10 REDENEN OM ISLAMSTUDIES BIJ DAR-AL-‘ILM TE VOLGEN

  • Een professioneel instituut
  • Onafhankelijk en neutraal
  • Gekwalificeerde en ervaren docenten
  • Unieke studies van academisch niveau
  • Kwaliteit staat hoog in het vaandel
  • Authentieke kennis vanuit de Koran en Soennah
  • Goed te combineren met studie en/of werk
  • Eigentijds, interactief en inspirerend
  • Iedereen voelt zich welkom bij ons
  • Al 20 jaar het vertrouwde adres voor Islamstudies